Tekstikoko aA

Ajankohtaista

  • alt=""
  • alt=""
  • alt=""
 
 

Ajankohtaista

14.05.2021

Koronatiedote 14.5.2021: Koronatilanne Virroilla pysynyt rauhallisena


Koronatilanne Virroilla
Tautitilanne on viime viikot pysynyt Virroilla rauhallisena (kokonaistartuntamäärä yhteensä 50). Tautitilanne ei kuitenkaan vielä ole ohi, joten muistetaan kokoontumisrajoitusten lisäksi edelleen myös turvavälit ja hygieniaohjeistukset ja käytetään maskia. Jos on hengitystie- tai muita flunssaoireita, tulee heti hakeutua terveydenhuollon arvioon ja tarvittaessa koronatestiin.

Ensimmäisen rokotteen on saanut 48,6 % kuntalaisista ja toisen rokotteen 14,6 %. 

Yleisötilaisuudet ja yleiset kokoontumiset
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on jatkanut yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamista ajalle 12.5.–1.6.2021. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla sekä Punkalaitumen kunnassa voidaan kuitenkin sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 50 (viisikymmentä) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta, joka täydentää suoraan tartuntatautilaista tulevia velvoitteita. 

Suositukset yksityistilaisuuksiin
Pirkanmaan pandempiaohjausryhmä eli "koronanyrkki" suosittelee, että Pirkanmaalla harkitaan yksityistilaisuuksien (kuten häiden, syntymäpäivien, hautajaisten, valmistujaisten tai illanistujaisten) järjestäminen tarkoin. Jokaisessa perhe- ja ystäväpiirissä pitää miettiä, ovatko tapaamiset tarpeellisia. Jos tapaamisia järjestetään, on ratkaistava, miten se tehdään turvallisesti.

Yli 50 henkilön yksityistilaisuuksia ei suositella toistaiseksi järjestettäväksi ja pienemmissäkin tilaisuuksissa käytetään maskeja, etenkin, jos turvavälit toteudu. Yksityistilaisuuksissa ja harrastustoiminnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota tilan kokoon, jotta turvavälit voidaan pitää.

Ryhmäharrastustoiminnassa noudatettavia suosituksia ja ohjeita
Koronarajoitukset lievenivät siltä osin, että nyt myös aikuisten ryhmäharrastustoiminta on  mahdollista ulkona korkeintaan 50 henkilön ryhmissä turvaohjeita noudattaen. Sisätiloissa aikuisten ryhmäharrastustoiminta on suljettu toistaiseksi ellei harrastustoimintaa voida toteuttaa etäyhteyksillä.

Sisätilojen osalta koronanyrkki suosittaa, että vuonna 2002 ja sitä myöhemmin syntyneiden ryhmäharrastustoiminta sisällä on mahdollista OKM/THL turvaohjeistusta noudattamalla, mutta ryhmäkoko voi olla korkeintaan 20. Ulkona ohjatussa ryhmäliikunnassa 2002 ja myöhemmin syntyneet voivat harjoitella lajinomaisesti ilman turvaväliä ja ryhmäkokorajoitusta.

Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän suositukset löydät kokonaisuudessaan täältä.  


Lisätietoja:
Kaupunginjohtaja Henna Viitanen, henna.viitanen@virrat.fi, puh. 044-715 1201


 

 
 
 

Sivua päivitetty: 22.04.2024