Tekstikoko aA

Visit Virrat

Auringonlaskun punaama taivas järven yllä
 
 

Tanssilavat

Lavatanssiksi kutsutaan tanssilavoilla ja -paikoissa tapahtuvaa tanssimista ja niissä erityisesti harrastettavia tanssityylejä. Lavatansseissa ei ole kirjoitettuja sääntöjä siitä, mitä tanssilajia mihinkin kappaleeseen tanssitaan. Tästä syystä onkin tyypillistä, että eri parit tanssivat samaan aikaan eri lajeja ja tanssipari voi jopa vaihtaa tanssittavaa tanssia kesken kappaleen. Tanssittaessa salia kierretään vastapäivään. Mikäli lava on tarpeeksi suuri, nopeimmat tanssivat ulkokehällä ja hitaimmat sisempänä. Lavatanssin alkeisiin löytyy erilaisia kursseja ja myöskin netistä löytyy videoita ja opastusta.

Tanssi on kaunis urheilumuoto kehittäen kehon hallintaa, koordinaatiokykyä ja rytmitajua. Sitä voi harrastaa minkä ikäisenä tahansa. Paritanssi on sosiaalista ja tuottaa elämyksiä. Tanssilavoilla tanssitaan usein useamman eri parin kanssa, ja tanssijat ovat myös usein toisilleen ennestään tuntemattomia.

Mielenkiintoisia linkkejä löytyy netistä aiheeseen liittyen, kuten esimerkiksi täällä


Virroilla sijaitsevista lavoista Myllyniemi on mainittu jopa Suomen kauneimpana rantalavana ja Hiekkarannalla pääset kokemaan upeat auringonlaskut niin kevyen musiikin kuin rockin hengessä.


Myllyniemen tanssilava

Havangantie 153, VASKIVESI
puh. 0400 636 005

www.facebook.com/Myllyniemenlava
http://www.myllyniemenlava.fi


Vehkakosken Rantalava

Vehkalinnantie 30, POHJASLAHTI
puh. 050 586 7350

http://www.vehkakoski.fi


Virtain Hiekkaranta

Torppakyläntie 65, VIRRAT
www.facebook.com/virtainhiekkaranta
http://www.virtainhiekkaranta.fi

 

 

 
 
 

Sivua päivitetty: 23.03.2023