Tekstikoko aA

Asuminen ja ympäristö

Omakotitalo ja puutarha kesäaikaan
 
 

Jätehuolto

Pirkanmaan Jätehuolto Oy

Jätehuollon käytännön palvelultehtävistä vastaa kuntien omistama jäteyhtiö Pirkanmaan Jätehuolto Oy.  Pirkanmaan Jätehuolto vastaa jätehuollon käytännön toteuttamisesta, eli  se tarjoaa kuntalaisille jätehuoltopalvelut huolehtimalla jätteiden  keräyksestä, vastaanotosta, käsittelystä ja hyödyntämisestä sekä  neuvonnasta. Palveluihin kuuluvat mm. Tarastenjärven jätteenkäsittelykeskus, jäteasemat, jätepisteet sekä kiertävät Repe & Romu & Riepu -keräykset.

Asiakkaat asioivat jätehuoltoasioissa Pirkanmaan Jätehuollon palveluneuvojien kanssa Oma jätehuolto -verkkopalvelussa tai soittamalla asiakaspalveluun arkisin klo 9-15, puh. (03) 240 5110.

Virtain jäteasema

Ahjolantie 25, 34800 Virrat
avoinna ma klo 8-12, to-pe  klo 13-18, kesäaikana 1.5.-31.8. myös lauantaisin klo 10-14


Umpi-, ja sakokaivojen tyhjennykset

1.1.2017 alkaen Pirkanmaan Jätehuolto Oy hoitaa sako- ja umpikaivojen sekä pienpuhdistamoiden lietteiden tyhjennykset Virtain alueella. Tässä Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n tiedote. Tilaa tyhjennys Pirkanmaan jätehuollon asiakaspalvelusta joko soittamalla tai sähköpostilla.


Jätehuoltoviranomainen

Alueellinen jätehuoltolautakunta on 17 kunnan yhteinen toimielin, jonka vastuulla ovat jätehuoltoon liittyvät viranomaistehtävät. Tampereen kaupungin alaisuudessa toimiva jätehuoltolautakunta päättää mm.  jätehuoltomääräyksistä ja jätetaksasta sekä seuraa kiinteistöjen  jätehuoltojärjestelyjen asianmukaisuutta.

Jätehuoltoviranomainen käsittelee jätemaksujen kohtuullistamisen  hakemukset ja jäteastioiden tyhjennysvälin pidentämisen hakemukset.  Lomakkeet muutoksen hakemiseen jätemaksuun ja sekajätteen keräysvälineen  tyhjennysvälin pidentämiseksi on saatavissa jätehuoltolautakunnan  verkkosivuilta. Täytetyt lomakkeet tulee toimittaa jätehuoltolautakunnalle.

Kompostointi-ilmoitus

Keittiössä syntyvän biojätteen kompostoinnista on tehtävä ilmoitus jätehuoltoviranomaiselle. Ilmoitusvelvollisuus perustuu jätelakiin ja se koskee vakituisten asuntojen lisäksi myös vapaa-ajan asuntoja. Pelkästä puutarhajätteen tai kuivakäymäläjätteen kompostoinnista ei tehdä ilmoitusta. Ohjeet ilmoituksen tekemiseen löytyvät alueellisen jätehuoltolautakunnan verkkosivuilta.

 

Asiakkaat asioivat jätehuoltoasioissa Pirkanmaan Jätehuollon kanssa: Asiakaspalvelu, puh. (03) 240 5110

Virtain jäteasema:
Ahjolantie 25, 34800 Virrat

Avoinna:
ma klo 8-12
to-pe  klo 13-18

kesäaikana 1.5.-31.8. myös lauantaisin klo 10-14

 
 
 

Sivua päivitetty: 08.12.2023