Tekstikoko aA

Vapaa-ajan palvelut

  • Iloisia lukuhetkiä-kyltti Virtain kirjastossa
  • Peikkoja kirjahyllyjen päällä Virtain kirjastossa
  • Kirjahyllyjä Virtain kirjastossa
 
 

Lehdet

Virtain kirjastoon tilataan tällä  hetkellä n. 70 aikakausjulkaisua, jotka uusimpia lehtinumeroita lukuun ottamatta ovat lainattavissa ja varattavissa. Lisäksi kirjastoon tulee 20 sanomalehteä sekä joitakin ilmaisjakelulehtiä. Sanomalehdistä säilytetään yleensä kuluva + kaksi edellistä kuukautta. Paikallislehdestä eli Suomenselän Sanomista säilytetään kaikki numerot.
Hää-, askartelu- ja käsityölehdet löytyvät kirjastosalista.

Lasten ja nuorten lehdet löytyvät pääovien eteisaulan lehtitornissa, vastapäätä nuorten tietokirjoja. Pienten lasten lehdet Bamse ja Muumi ovat lastenosastolla.

Myös kirjastoautosta löytyy valikoima aikuisten sekä lasten ja nuorten aikakauslehtiä, ks. listaus alla olevasta linkistä.


E-lehdet

Virtain kirjaston asiakaskoneilla on käytettävissä ePress eli sanomalehtien lukupalvelu, jonka kautta voit lukea painettujen sanomalehtien digitaalisia näköisversioita. Palvelusta löytyy monia paikallis- ja maakuntalehtiä luettavaksi heti niiden ilmestyttyä painosta.

Kirjaston e-lehtivalikoimaa  täydentää myös aikakaus- ja ammattilehtien eMagz-palvelu, jota voit käyttää niin ikään Virtain kirjaston asiakaskoneilla. Valikoimissa on noin 100 tunnettua ja suosittua lehteä.  Mukana mm. Iltalehti ja Ilta-Sanomat, Koti ja keittiö, Image, Tuulilasi, Soundi, Kauneus ja terveys, Mondo, Maku ja monta muuta.  


Lue e-lehteä kotona: Pressreader

Pressreader: Pääosin ulkomaisia sanoma- ja aikakauslehtiä kattava palvelu. Näköislehtiä voi lukea suoraan selaimessa tai erillisellä mobiilisovelluksella kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Myös etäkäyttö on mahdollista. Tutustu tarkemmin: Pressreader

 
 
 

Sivua päivitetty: 25.01.2023