Tekstikoko aA

Vapaa-ajan palvelut

Pilviä taivaalla
 
 

Omatoimikirjasto

 

Sisäänkirjautuminen PIKI-kirjastokortilla ja tunnusluvulla

Omatoimiaikana kirjastossa voi käydä myös varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella, esimerkiksi myöhempään arki-iltoina ja viikonloppuisin. Omatoimiaikana kirjastossa ei ole henkilökuntaa, vaan sisään pääsee kirjautumalla Piki-kirjastokortilla ja tunnusluvulla kirjaston pääovilta. Tunnusluku on sama, jota käytetään verkkokirjastossa sekä kirjaston asiakaskoneilla, ja sen voi saada kirjastosta palveluaikoina.  

Kirjautumisohjeet löydät pääovien vierestä.

Huolehdi vastuustasi ja toimi ohjeiden mukaan

Kaikilla yli 15 vuotta täyttäneillä kirjaston asiakkailla on automaattisesti käyttöoikeus omatoimiseen kirjastoon, mikäli kortti ei jostain syystä ole käyttökiellossa. Alle 15-vuotiaalle käyttöoikeutta on haettava huoltajan suostumuksella erillisellä lomakkeella, jonka saa kirjastosta.

Jokaisen asiakkaan on avattava ovi omalla kirjastokortillaan, jolloin kortilla saa tulla sisään vain kortin omistaja. Ainoastaan huoltajalla on oikeus päästää alaikäiset lapsensa mukanaan. Sisään kirjauduttaessa ja tilasta poistuttaessa on huolehdittava, että ovi sulkeutuu ja lukittuu. Kirjastossa on valojen automaattiohjaus, ja tiloja valvotaan teknisesti tallentavalla kameravalvonnalla. Omatoimiajan päättymisestä ilmoitetaan kuulutuksella, jolloin tilasta on poistuttava välittömästi. Kirjaston käyttösäännöt ovat voimassa myös omatoimiaikana. 

Itsepalvelu omatoimiaikana

Omatoimiaikana kirjastossa voi lainata ja palauttaa automaateilla, lukea lehtiä, käyttää tietokoneita, opiskella ja oleskella. Kopiointi ja tulostaminen on mahdollista vain palveluaikoina. Kirjaston henkilökunta opastaa tarvittaessa omatoimikirjaston ja automaattien käyttöön. 

Lehtilukusalin päivän ensimmäiset lehdet

Lehtilukusaliin päivän ensimmäiset uudet sanomalehdet (Aamulehti, Helsingin Sanomat, Keskisuomalainen)tulevat kirjaston pääoven viereiseen postilaatikkoon, josta asiakas voi viedä ne lehtilukusaliin luettavaksi elleivät ne siellä jo ole. Sanomalehtiä säilytetään kuluva + kaksi edellistä kuukautta lukuun ottamatta Suomenselän Sanomia, josta säilytetään kaikki numerot. Aikakauslehtiä voi lainata uusinta numeroa lukuun ottamatta.

Omatoimiajat ovat:

Ma             klo 7-10 & 19-21
Ti-To          klo 7-10 & 18-21
Pe              klo 7-10 & 16-21
La              klo 7-10 & 14-21
Su              klo 7-21


 

 
 
 

Sivua päivitetty: 28.09.2023