Tekstikoko aA

Visit Virrat

Sinitaivas, jossa pilviä
 
 

Moottorikelkkailu

Moottorikelkkailu on hauska laji, mutta siinä tulee huomioida se, että kelkalla ei saa ajella missä vaan ja miten vain. Moottorikelkkailua voi harrastaa Suomessa moottorikelkkailureiteillä sekä kuntien ja Metsähallituksen ylläpitämillä moottorikelkkaurilla.

Moottorikelkkaa saa ajaa 15 vuotta täyttänyt henkilö. Virallisella moottorikelkkareitillä, tietä ylitettäessä tai lain sallimissa erityisissä poikkeustilanteissa tiellä ajettaessa moottorikelkan kuljettajalla tulee olla vähintään T-luokan ajokortti. Yleisemmin moottorikelkkaa ei saa käyttää tiellä muutoin kuin tien tai sillan ylitykseen. Maastoliikenteeseen on aina oltava maanomistajan lupa.

Jotta harrastajat voisivat ajaa pidempiä matkoja kysymättä lupaa jokaiselta maanomistajalta erikseen, Suomeen on perustettu reittejä ja uria lähinnä moottorikelkoille. Moottorikelkkareitillä saa ajaa ilmaiseksi, mutta moottorikelkkauralle harrastajan tulee hankkia uralupa.

Moottorikelkkailusta löytyy netistä paljon tietoa. Suosittelemme tutustumaan mm. seuraaviin linkkeihin:
https://www.metsa.fi/vapaa-aika-luonnossa/moottorikelkkailu
https://www.luontoon.fi/moottorikelkkailu
https://ajokortti-info.fi/perustietoa-ajokortista/moottorikelkalla-ajaminen

Katso liikenneturvan ohjeistus moottorikelkkailusta täältä 

Pirkanmaalle on perustettu ylikunnallisia retkeilyreittejä ja moottorikelkkauria EU:n, valtion ja kuntien rahoittamana. Pirkanmaan Maastoreittipoolin hoidossa olevat urat ovat neljän eri kunnanalueella. Kihniössä, Kurussa, Ruovedellä ja Virroilla on yhteensä n. 250 km hoidettuja moottorikelkkauria.

Moottorikelkkareitteistä Virroilla löytyy lisätietojalinkeistä:
Pirkanmaan Maastoreittipooli ry http://www.kelkkailu.fi/ 
Pohjois-Pirkanmaan Moottorikelkkailijat Kari Purra, Puh. 0400 778 080, kari.purra@phpoint.fi

 

 


 
 
 

Sivua päivitetty: 23.03.2023