Tekstikoko aA

Visit Virrat

Lapsi hiihtämässä
 
 

Hiihto ja laskettelu

Pukkivuoren hiihto- ja laskettelukeskus

Pukkivuori sijaitsee aivan Virtain keskustassa urheilukeskuksen yhteydessä.

Pukkivuori on erinomaisen sijaintinsa ja uusiutuneiden rinteidensä ansiosta loistava laskettelu- ja lautailupaikka kaikenikäisille ja -taitoisille harrastajille. Virtain Kiekko-Karhut ylläpitää Pukkivuoren Laskettelurinnettä. Katso lisätietoja täältä. Ajankohtaiset rinnetiedot tästä

Alueella on laskettelun lisäksi loistavat maastohiihtoalueet, ulkoluistelupaikat ja jäähalli. Suksi perinteistä tai vapaata - kaikki onnistuu kansainväliset mitat täyttävällä latuverkostolla.

Koko perheen viihtymistä Pukkivuoressa lisää loistava ja turvallinen pulkkamäki sekä taukolaavu tulipaikkoineen ja puineen. Lisäksi palveluksessanne on Rinnekahvio, josta saatavilla kuumat kaakaot, paistotuoreet korvapuustit ja makkarat.

Latukartta on ohessa pdf:nä. Suunnistuskarttoista tietoa löytyy Virtain Urheilijoiden kautta. Luontopolkukarttoja on saatavana liikuntatoimistosta, matkailuneuvonnasta kaupunginkirjastolta ja kaupungintalon neuvonnasta.


 


Lumitilanteen mukaan talvella 2021-22 Virtain kaupungin ylläpitämiä latuja ajetaan päivittäin tai tarpeen mukaan, myös viikonloppuisin.

Kartat

Kuntoratojen ja latujen sijainti sekä välimatkojen pituudet: Kuntoradat ja ladut.

Pukkivuori-Penkkivuori KUNTORATA- JA LATUVERKOSTO

Alue sijaitsee kaupungin keskustan tuntumassa. Alueella on kaikille käyttäjäryhmille soveltuva kuntorata- ja latuverkosto (kts. latukartta). Valaistua kuntorataa/latua on yhteensä noin kahdeksan kilometriä. Valaisematonta latua on noin 1,5 km (edestakaisin noin 3 km). Alueen laduilla voidaan hiihtää sekä perinteistä että luisteluhiihtoa.

Huippuhiihtäjien tarpeisiin löytyy FIS:n (Kansainvälinen Hiihtoliitto) kansainvälisille laduille määrittelemät mitat täyttävät ladut. Haastavia nousuja ja vauhdikkaita laskuja kaipaavan hiihtäjän kannattaa tehdä hiihtolenkkinsä urheilukeskuksesta (Urheilukuja 2, 34800 Virrat). Astetta pienempää maastonvaihtelua kaipaavalle hiihtäjälle sopivin lähtöpaikka on Kisapirtin alue (Virtaintie 15, 34800 Virrat). Tällöin voidaan kiertää joko eteläinen lenkki tai pohjoisen ja eteläisen lenkin yhdistelmä. Matkaa kertyy kummassakin tapauksessa kuutisen kilometriä. Vähimmillä nousuilla ja laskuilla selvitään, kun matkaan lähdetään Korventien pysäköintipaikalta ja hiihdetään vain eteläinen lenkki, jolloin matkaa kertyy vajaa neljä kilometriä.

Killinkosken kuntorata ja latu

Reitistön päätepisteinä ovat Pylkkääntie ja Nauhatie Killinkoskella. Valaistua reittiä on noin 3 km ja valaisematonta reittiä noin 1 km (edestakaisin yhteensä liki 8 km).

 

Hiihtolatujen ajankohtainen huoltotilanne:

Urheilukeskuksen alueella olevat latuverkostot ovat käytössä sekä Killinkoskella valaistu latu. Ladut ajetaan tarpeen mukaan.


 


 
 
 

Sivua päivitetty: 14.01.2022