Tekstikoko aA

Visit Virrat

pilvet-henrik-dagnevall-hd-markkinointi.jpg
 
 

Metsolan Kumma Kierros

Information in English can be found in the link 


Metsolan Kumma Kierros -luontopolun tarkoituksena on tuottaa hyvää oloa luontohyvinvointimenetelmien avulla.

Luontohyvinvointipolun taustaa

Luontoympäristö vaikuttaa myönteisesti ja elvyttää sekä psyykkisesti että fyysisesti. Luonnossa oleminen ja liikkuminen lisäävät hyvinvointia ja terveyttä. Tutkimusten mukaan 10 minuuttia luonnossa alentaa verenpainetta, 20 minuuttia luonnossa kohottaa mielialaa ja 60 minuuttia luonnossa lisää tarkkaavaisuutta. Luontomenetelmät vahvistavat ja nopeuttavat elvyttäviä vaikutuksia entisestään.

Luontohyvinvointimenetelmien tavoitteena on edistää ihmisten hyvinvointia ja elämänlaatua. Hyvinvointia lisäävät vaikutukset syntyvät mm. luonnon elvyttävyyden, osallisuuden ja kokemuksellisuuden avulla. Menetelmän perustana on poikkitieteellinen ala nimeltä ekopsykologia. Oman itsensä ymmärtämisen kautta voidaan löytää yhteys itseensä ja maailmankaikkeuteen, ja tämän voidaan käsittää olevan luontoa yhtä kaikki.

Harjoitusten yhtenä tarkoituksena on ruokkia mielikuvitusta ja luovuutta. Kokeile siis luontopolun luontohyvinvointimenetelmiä ilman ennakkoluuloja, voit yllättyä, mitä tuntemuksia harjoitukset sinussa herättävät. Niiden kautta aukeaa väylä tutustua itseensä ja hakea vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Omien voimavarojen ylläpitämisessä kokeilemisen taito on tärkeä säilyttää. Kokeilemiseen liittyy myös uteliaisuus ja kärsivällisyys. Harjoitteet on tarkoitettu harjoiteltaviksi useamman kerran, jolloin niistä aukeaa joka kerta hieman erilaisia asioita ja tuntemuksia. Jokainen kerta on ainutlaatuinen kokemus. 

Reitin pituus ja maasto

Metsolan Kumma Kierros -luontohyvinvointipolku on helppo kiertää. Maasto on helppokulkuista sisältäen muutaman mäennousun (korkeuseron ollessa enimmillään n. 14m). Reitti kulkee osittain vanhaa talvitien pohjaa (reitin levein polkuosuus) ja osittain kapeampaa metsäpolkua myöden. Se on kaikkinensa n. 2,3km pituinen. Reittimerkinnät ovat merkitty maastoon oranssilla suuntamerkillä ja oranssilla värillä puihin. Mikäli haluat kiertää polun ilman, että teet luontohyvinvointiharjoituksia, varaa kiertämiseen aikaa noin tunnin verran. Mikäli aiot tehdä polun varrella olevat luontohyvinvointiharjoitteet, niin varaa silloin aikaa noin 1,5-2 tuntia. Harjoitteiden tekemiseen kannattaa varata aikaa harjoitteesta riippuen noin 3-15 min / harjoitus.

Reitin kartta

Ohessa linkki reitin karttaan.

Reitin lähtöpiste ja pysäköintialue

Alasintie
62°13'59.7"N 23°48'17.2"E

Reitin ylläpitäjä ja yhteystiedot

Virtain kaupunki, vaihde 03 485 111, www.virrat.fi

Turvallisuus, vaaratilanteet ja niihin varautuminen

Yleinen hätänumero hätätilanteen sattuessa on 112. Vaaratilanteiden välttämiseksi liikuthan reiteillä aina omien voimavarojen mukaan sekä vallitseva sää ja muut liikkujat huomioiden. 

 
Lähteet
 


 
 
 

Sivua päivitetty: 24.07.2023