Tekstikoko aA

Varhaiskasvatus ja koulutus

Lapsi lukee lehteä pulpetissa
 
 

Alakoulut

Virroilla panostetaan lapsiin ja nuoriin tarjoamalla alakouluopetusta keskustassa yhtenäiskoululla, sekä kylissä neljässä persoonallisessa kyläkoulussa. 

Koulujen omat yhteystiedot alla olevien linkkien kautta.

 

Kotalan erä- ja yrittäjyyskoulu Kitunen

Kotalan erä- ja yrittäjyyskoulu Kitunen

Kotalan Erä- ja yrittäjyyskoulu Kitunen on saanut nimensä kuuluisan Kotalassa asuneen karhunkaataja Martti Kitusen mukaan. Kyläkoulu tarjoaa laadukasta yksilöllistä opetusta  esikoululaisille ja 1-6 luokkalaiselle. Yrittäjyyskasvatus ja luonto ovat vahvasti läsnä koulun arvoissa ja toiminnassa.

Liedenpohjan Maaseutu- ja luontokoulu Ilmarinen

Liedenpohjan Maaseutu- ja luontokoulu Ilmarinen

Liedenpohjan maaseutu-ja luontokoulu Ilmarinen on saanut nimensä Liedenpohjassa sijaitsevan rotkon, Ilmarisen haudan mukaan. Vanha tarina kertoo, että Ilmarisen hautaan on kätketty kulta-arkku, jossa on Suomen hinta. 

Maaseutu-ja luontokoulu Ilmarinen on vahvasti yhteisöllinen koulu, jonka toimintaan osallistuu koko kylä. Nopea valokuituyhteys takaa laadukkaan opetuksen esikoululaisille ja 1-6 luokille nykyteknologiaa hyödyntäen.  Maaseutu- ja luontokoulu Ilmarisen toiminnassa on vahvasti läsnä luonto ja maaseutu.

Mimmin metsäkoulu Vaskivedellä

Mimmin metsäkoulu Vaskivedellä

Mimmin metsäkoulu on nimetty koulun entisen opettajan Wilhelmiina Keskisen mukaan. Wilhelmiina ja miehensä Sem Keskinen testamenttasivat omaisuutensa, johon kuului myös 27 hehtaaria metsää koulun oppilaiden hyväksi. 

Mimmin metsäkoulussa annetaan opetusta 1-6 luokkalaisille persoonallisessa oppimisympäristössä, johon kuuluu sekä koulu, että koulun metsä. Metsään on rakennettu oppilaiden, opettajien ja vanhempien toimesta laavu, joka on oppilaiden ja kyläläisten ahkerassa vapaa-ajan ja opetuskäytössä.

 
 
 

Sivua päivitetty: 06.06.2022