Tekstikoko aA

Elinkeinot ja työllisyys

pilvet-henrik-dagnevall-hd-markkinointi.jpg
 
 

Työllisyyden kuntakokeilu

Työllisyyden kuntakokeilut alkavat 1.3.2021 ja kestävät 31.12.2024 saakka. Kokeilut perustuvat eduskunnan hyväksymään lakiin työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta.

Lähipalvelua omasta kotikunnasta

Pirkanmaan työllisyyden kuntakokeilussa osa Virtain kaupungin työttömistä työnhakijoista siirtyy TE-toimistosta oman kotikunnan asiakkaiksi. Kokeilussa kotikunta vastaa TE-palveluiden eli julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden tarjoamisesta asiakkailleen.

Pirkanmaalta kokeilussa on mukana 22 kuntaa ja ne muodostavat yhdessä oman kokeilualueen. Kokeilun alkaessa Pirkanmaan TE-toimistosta siirtyy yhteensä noin 30 000 asiakasta kokeilualueen kuntiin.

Kuka on kokeilun asiakas?

Työllisyyden kuntakokeiluun ohjataan:

  • työttömät ja työvoimapalveluissa olevat työnhakijat, jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan
  • kaikki alle 30-vuotiaat työnhakijat
  • kaikki maahanmuuttajat ja vieraskieliset, jotka ovat joko työttöminä tai työvoimapalveluissa TE-toimistossa

Kotoutumisajalla olevien maahanmuuttajien palvelusta vastaa keskitetysti Pirkanmaan kokeilualueella Tampereen kansainvälisen osaamisen palvelut. Kotoutumisajan päättymisen jälkeen maahanmuuttajien asiointi tapahtuu omassa kotikunnassa. Myös muut vieraskieliset asioivat omassa kotikunnassaan.

Asiakkaille ilmoitetaan henkilökohtaisesti

Työllisyyden kuntakokeiluun siirtyminen tapahtuu automaattisesti eikä asiakkaiden tarvitse tämän vuoksi ottaa yhteyttä alueen TE-toimistoon tai kokeilukuntaan. Asiakkaat saavat tiedon henkilökohtaisesti. Kotikunta ottaa asiakkaisiin yhteyttä.

Kokeilun aikana uusi työnhakija ilmoittautuu edelleen normaalisti Pirkanmaan TE-toimistoon. Käytössä on Oma asiointi -palvelu. TE-toimisto ohjaa kokeilun piiriin kuuluvat asiakkaat kunnan asiakkaiksi.

Kokeilussa asiakas saa hänelle nimetyn OMA-valmentajan. Hän tukee työnhaussa ja neuvoo työttömyyteen liittyvissä viranomaisasioissa. OMA-valmentaja koordinoi asiakkaalle yhdessä hänen kanssaan yksilöllisen polun kohti työtä, koulutusta tai muita palveluja.

Mitä työllisyyden kuntakokeilulla tavoitellaan?

Työllisyyden kuntakokeilujen tavoitteena on nykyistä tehokkaammin edistää työttömien työnhakijoiden työllistymistä ja koulutukseen ohjautumista ja tuoda uusia ratkaisuja osaavan työvoiman saatavuuteen. Kokeilujen tarkoituksena on parantaa erityisesti pidempään työttömänä olleiden ja heikossa työmarkkina-asemassa olevien pääsyä työmarkkinoille.

Lue lisää:

Pirkanmaan työllisyyden kuntakokeilun verkkosivut:
www.tampere.fi/pirkanmaankuntakokeilu

TE-palveluiden verkkosivut:
www.te-palvelut.fi/te/fi/nain_asioit_kanssamme/te_palvelut/tyollisyyden_kuntakokeilut/

Työllisyyden kuntakokeilussa käytettävät lomakkeet


Tampereen kaupungin Maahanmuuttajien kansainvälinen osaamiskeskus (OSKE) palvelee kaikkia Pirkanmaalla asuvia maahanmuuttaja-asiakkaita, jotka ovat kotoutumisajalla ja työnhaussa. Apua saa työhön ja koulutukseen liittyvissä asioissa. Lisätietoja OSKE:sta ja palveluista löydät OSKE:n verkkosivuilta. Sivut ovat saatavilla myös englanniksi.

Linkit: https://www.tampere.fi/tyo-ja-yrittaminen/tyo/kansainvalinen-osaaminen-ja-rekrytointi/maahanmuuttajien-kansainvalinen-osaamiskeskus.html

https://www.tampere.fi/en/jobs-and-enterprise/international-talent-attraction-and-migration/international-tampere-skills-centre.html

 

 

Ota yhteyttä:

Aino Virta
Palveluohjaaja, Omavalmentaja
Työllisyyden kuntakokeilut

Virtain kaupunki
Pääskyntie 6, 3 krs., 34800 Virrat, ajanvarauksella
puh. 044 715 1245
aino.virta@virrat.fi

Tuija Peräinen
Omavalmentaja
puh. 050 396 1303
tuija.perainen@virrat.fi
Pääskyntie 6, 3 krs. 34800 Virrat.
Vain ajanvarauksella.

Jaana Soranummi
Omavalmentaja
puh. 050 312 8715
jaana.soranummi@virrat.fi 

Sari Ilvesaho
Omavalmentaja
puh. 050 331 9309
sari.ilvesaho@virrat.fi 

Virtain kaupunki, työllisyyspalvelut
Käyntiosoite: Pääskyntie 6, 3.krs. 34800 Virrat. Vain ajanvarauksella.

Postiosoite: Virtaintie 26, PL 85, 34801 Virrat

 

 
 
 

Sivua päivitetty: 07.03.2024