Tekstikoko aA

Elinkeinot ja työllisyys

pilvet-henrik-dagnevall-hd-markkinointi.jpg
 
 

Yhdessä tekeminen tuottaa elinvoimaa

Virtain kaupunki tarjoaa elinvoimaisia edellytyksiä yritystoiminnalle sekä hyvää elämää asukkailleen. 

Mukavan kokoinen pikkukaupunki on aktiivinen yhteistyössään yritysten kanssa.

Siellä on ymmärretty yritysten asema kaupungin voimavarana ja elinvoimaisuuden eteen tehdään päivittäin merkittävää työtä suurella sydämellä. Yritykset ovat aktiivisia ja tarjoavat monipuolista osaamista vaativia työpaikkoja, sillä Virroilta lähtee paljon tuotteita maailmalle ja tietotaidon tarve on laaja.

”Meillä panostetaan yrityskasvatukseen ja yhteistyöhön koulujen kanssa. Haluamme nuorten näkevän kuinka erilaisia yrityksiä ja erilaisia työpaikkoja meillä on. Pyrimme sitouttamaan nuoria paikkakuntaan, ja sitä työtä tullaan tekemään enenevässä määrin tulevina vuosina”, kertoo Virtain kaupungin Elinvoimapäällikkö Tiina Perämäki.

Asukkailleen Virrat luo hyvät puitteet yrittää ja elää. Se tarjoaa kokoonsa nähden erittäin laajat aktiviteetti- ja harrastusmahdollisuudet, uuden Yhtenäiskoulun sekä viihtyisän ja toimivan keskusta-alueen uusine urheilupuistoineen. Ympärillä hyörii aktiiviset kylät kyläyhdistyksineen ja yrittäjineen. Yhdessä tekemisessä on paljon voimaa ja hyvästä hengestä ja ilmapiiristä nautitaan. 

 

Kaupungin tärkeä rooli

 

Uusien toimivien yritysten toiminnan kehittäminen ja tukeminen on kunnalle tärkeä tehtävä. Myös Virroille yrityksiin tulevia uusia työntekijöitä tuetaan joustavasti mm. alun asumiskustannusten huojennuksella kaupungin vuokra-asunnoissa.  Vuokrahuojennuksen lisäksi pari vuotta sitten käyttöön otettu elinvoimapaketti tarjoaa opiskelijoille ilmaista asumista, korkeakouluopiskelijoille stipendirahaa sekä vauvarahaa. 

”Kaupunki ja yrittäjät tekevät tosi aktiivista yhteistyötä. Meillä on nyt hyviä ideoita Elinvoimapaketin jatkokehittämiseksi. Yrittäjät haluavat hyödyntää sitä ja osallistua ideointiin, se on aivan mahtavaa, sillä heillehän tehdään toimivaa työkalua”, Perämäki iloitsee.

Käytännössä yritykset pystyvät tarjoamaan houkuttelevan edun asumiskustannuksiin paikkakunnalle töihin hakevan rekrytoinnissa. Ihmiset ovat voimavara, johon satsataan. On sekä pienen kaupungin että sen yritysten etu, että löydetään osaavia ihmisiä, kehitetään henkilöstöä ja pidetään heistä huolta.

”Kaupunki suhtautuu isolla prioriteetilla paikkakunnan yrityksiin. Yrityksemme on täällä suurin yksityinen työnantaja ja meillä on hyvä kommunikointisuhde kaupungin kanssa. Virtain kaupunki tekee selkeästi kaikkensa, että yrityksille löytyy joustavat ratkaisut eri haasteisiin”, sanoo Finncont konsernin toimitusjohtaja Jyri Partanen.


Onnistu ja yritä Virroilla 

Virtain kaupungin nettomuutto on ollut positiivinen viimeiset kaksi vuotta. Virrat kiinnostaa ja hyviä työpaikkoja on tarjolla. Paikkakunnan teollisuusyrityksissä tarvitaan monen eri alan osaamista. 

Wirtain Metalli Oy fuusioitui huhtikuussa tytäryhtiönsä Aisikon Oy:n kanssa. Aisikon Oy:n nimellä jatkava yritys työllistää nykyaikaisia koneistajia, joiden osaamisalueisiin kuuluvat mm. moniakselikoneistus ja 3D-ohjelmointi.

”Olemme saaneet mukaan lupaavia nuoria tekijöitä. Nuoret ovat tottuneita tietokoneen käyttäjiä ja he pitävät työtä kiinnostavana. Haluamme pitää hyvää huolta osaajistamme ja olemme onnistuneet pitämään työvoiman vaihtuvuuden äärimmäisen pienenä. Tuotannon nykyaikaisuus on meille tärkeää, joten olemme investoineet vahvasti konekantaamme, ohjelmistoihin ja koulutukseen”, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Arto Taisto.

Yrittäjä Riku Lahtinen Nicewood Oy:stä otti yhteyttä Virtain kaupunkiin vuonna 2017. Yritys oli etsimässä sopivaa paikkaa toiminnalleen.

”Neuvottelut lähtivät erinomaisesti heti käyntiin ja uudet tilat valmistuivat vuoden 2018 kesällä. Virtain vireä yritystoiminta ja hyvä logistinen sijainti olivat Nicewood Oy:n houkuttimena asettua Virroille. Virtain kaupunki huolehtii hyvin jo kaupungissa olevista ja mahdollisista uusista yrityksistä.”
 
 
 

Sivua päivitetty: 08.11.2023