Tekstikoko aA

Vapaa-ajan palvelut

  • Iloisia lukuhetkiä-kyltti Virtain kirjastossa
  • Tietokirjat-kyltti Virtain  kirjastossa
  • Kirjahyllyjä Virtain kirjastossa
 
 

Kirjastopalvelut

Ajankohtaista

Koronatilanne:  Kirjaston palvelut ovat käytettävissä normaalisti. Huolehdithan kuitenkin edelleen turvaväleistä niin toisiin asiakkaisiin kuin henkilökuntaankin ja noudata hygieniaohjeita. Tulethan kirjastoon vain terveenä.

Poikkeuksia itsenäisyyspäivän aukioloaikoihin: Ma 5.12. palveluaika 10-16,
Ti 6.12. ei palveluaikaa. Kirjastoauto ei liikennöi 6.-8.12.

Kirjaston omatoimiajat: Kirjastossamme on varsinaiseten palveluaikojen lisäksi käytössä myös omatoimiajat, jolloin asiakas voi kirjautua sisään myös varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella, esimerkiksi myöhempään arki-iltoina ja viikonloppuisin. Kaikilla 15 vuotta täyttäneillä on automaattisesti oikeus omatoimikirjaston käyttöön. Kirjautuminen tapahtuu Piki-kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Ks. lisää kohdasta "Omatoimikirjasto".

Perhetyön pulma ja pulina -nurkka torstaisin klo 10-12 kirjaston luokkatilassa. Ohjausta ja apua perhetyön pieniin ja isompiin pulmiin. Palvelu on maksutonta ja anonyymia ja toimii walk in -periaatteella kokeiluna helmikuun 2023 saakka. Järj. Virrat-Ruovesi perhetyöntekijätja lapsiperheiden kotipalvelu. Lisätiedot numerosta 050 314 6060.

Muistikuntoutustoimintaa ke 30.11. klo 10.15-11.45. Tietoa aivoterveydestä ja aivotreenejä kynä-paperitehtävien sekä muistimattojumpan avulla. Vapaa pääsy.
Järj. Pirkanmaan Muistiyhdistys ry yhteistyössä kirjaston kanssa.


Lukupiiri to 8.12. klo 16.30. Luettavana John Steinbeckin teos "Tuntemattomalle jumalalle".

Hanna-Mari Koivusen upeita akryylimaalauksia esillä toistaiseksi.

Kirjastoauton syksyn reittiaikataulu 11.8.-16.12.2022

Digiopastusta maksutta! Vertaisohjaajat auttavat digiasioissa. Tule kysymään neuvoa
oman tietokoneen, tabletin tai kännykän käyttöön. Opastus on kaikille avoin ja maksuton. Seuraava digiopastus 14.12. klo 10-12. Järj. ATK Seniorit Mukanetti ry ja kirjasto.

Medici.tv -videopalvelu: Palvelusta löydät tuhansia laadukkaita konsertteja, oopperaa ja balettia. Lisäksi paljon dokumentteja ja opetusmateriaalia. Kirjaudu Piki-kirjastokortilla: Medici.tv


Aikuisten lukuhaaste 2022: Osallistu haasteeseen ja lue 20 kirjaa vuoden aikana. Valmiita vinkkejä saat kirjastosta. Halutessasi voit osallistua myös yllätyspalkintojen arvontaan. Lukuaikaa 12.12. saakka. Nouda haaste kirjastosta, autosta tai lataa se tästä: Lukuhaaste2022

Kirjatin perhelukudiplomi kannustaa perheitä lukemaan yhdessä ja tarjoaa kirjavinkkejä eri teemoista. Nouda kirjanmerkki kirjastosta tai kirjastoautosta tai lataa sovellus. Kun 10 kirjaa on luettu, saa kirjastosta lukudiplomin ja pienen yllätyspalkinnon.
Lue lisää: Kirjatin perhelukudiplomi

Digikokoelma lapsille ja nuorille: Valtakunnallinen digikokoelma tarjoaa kaikkien saataville päivittyvän kokoelman kotimaisia lasten ja nuorten ääni- ja e-kirjoja.
Lisätietoja saat PIKI-verkkokirjastosta.

Maksuton Kirjastokino Virtain kirjaston asiakkaille! Kirjaston asiakkailla on mahdollisuus käyttää suoratoistopalvelu Kirjastokinoa, jossa elokuvia pääsee katselemaan kirjastokortilla maksutta.  Kirjastokinon valikoimassa on tällä hetkellä yli 500 elokuvaa ja tarjonta lisääntyy koko ajan.  Painotus on yleissivistävällä, harraste- ja muulla kirjastokulttuurin mukaisella sisällöllä, jota löytyy kaikenikäisille. Kirjastokino tunnistaa asiakkaan iän perusteella. Palveluun voit kirjautua osoitteesta kirjastokino.fi

 
 
 
 


OMATOIMIKIRJASTO & LEHTILUKUSALI

Omatoimiaikana voi kirjastoon ja lehtilukusaliin kirjautua Piki-kirjastokortilla ja tunnusluvulla
seuraavina aikoina:

Ma klo 7-10 & 19-21
Ti-To klo 7-10 & 18-21
Pe klo 7-10 & 16-21
La klo 7-10 & 14-21
Su klo 7-21


Ohjeet lukusalin käyttöön omatoimiaikoina


PALAUTUSLUUKUT

Palautusluukut sijaitsevat pääovien molemmin puolin ja ne tyhjennetään arkisin ja lauantaisin klo 10 mennessä. 


 

                                         

 
 
 

Sivua päivitetty: 28.11.2022