Tekstikoko aA

Vapaa-ajan palvelut

  • Tietokirjat-kyltti Virtain  kirjastossa
  • Iloisia lukuhetkiä-kyltti Virtain kirjastossa
  • Kirjahyllyjä Virtain kirjastossa
 
 

Kirjastopalvelut

Ajankohtaista

Maksutonta digiopastusta! Vertaisohjaajat auttavat digiasioissa. Tule kysymään neuvoa oman kännykän, tabletin tai tietokoneen käyttöön. Opastus on kaikille avoin ja maksuton. Kevätkauden opastukset keskiviikkoisin 11.1., 1.2., 1.3. (teemana pankkipalvelut sekä edunvalvontavaltuutus / OP Ylä-Pirkanmaa), 5.4. ja 3.5. klo 10-12.  
Järj.: ATK Seniorit Mukanetti ry ja kirjasto. Tervetuloa!

Kirjasto toimii yleisenä ennakkoäänetyspaikkana 22.-28-3. Kirjasto on avoinna ennakkoäänestystä varten seuraavasti: 

  • Keskiviikko – perjantai 22. – 24.3.2023 klo 10–18
  • Lauantai – sunnuntai 25. – 26.3.2023 klo 10–14
  • Maanantai – tiistai 27. – 28.3.2023 klo 10–19

    Huom! Kirjaston pidennetty palveluaika pe 24.3. klo 10-18

Digitaalinen lehtihylly! Sanoma- ja aikakauslehtia sisältävä ePress tarjoaa 19.3.-2.4.
kaikki digitaaliset julkaisunsa kirjastojen käyttöön maksutta! Voit tutustua kokoelmaan kaikissa Pirkanmaan kirjastoissa.

Miten meitä huijataan? Kaikille avoin luento to 13.4. kirjaston Toriseva-salissa. Luennolla käydään esimerkkien avulla läpi ajankohtaisia netti-ja puhelinhuijauksia ja niiden tunnusmerkkejä. Opit tunnistamaan huijauksia ja tiedät mitä tehdä, jos joudut huijatuksi. Luennoitsijana toimii Kuluttajaliiton kouluttaja Jaana Savolainen.
Järj. Kuluttajaliitto yhteistyössä kirjaston kanssa.

Kysely Rantapuiston ja Liikuntapuiston alueen kehittämisestä: ideoi ja vaikuta! Osallistu kyselyyn kirjastossa tai kaupungintalon infopisteellä. Kysely avoinna 30.4. asti. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 3 kpl 100 € lahjakortteja. Kyselyyn mahdollista vastata myös sähköisesti: Sähköinen lomake.

Yhteisöpalapeli "Lost in space": osallistu yhdessä koottavaan papeliin, jossa seikkaillaan avaruuden eriskummallisten olioiden seurassa. Palapelin etenemistä seuraamme Facebookissa kuvapostauksin.

Koivurinteen päiväkotiryhmien talviaiheisessa näyttelyssä kieppuvat ihastuttavat lumiukot, revontulitaivaan salaperäiset ketut ja monet muut talvimaailman ilmiöt. Näyttely maaliskuun loppuun saakka.

Ota knoppi! -Kirjaston tietovisa joka toinen keskiviikko klo 14 (luokka 2). Kevätkauden kokoontumiset 1.3., 15.3., 29.3., 12.4., 26.4., 10.5. Tule viettämään rentoa iltapäivähetkeä tietovisaillen monivalintakysymysten äärelle! Kilpailla voi yksin tai joukkueena. Kunkin tietovisan voittaja palkitaan pienellä yllätyspalkinolla ja lisäksi erikseen koko kevätkauden suurvoittaja. 

Vuoden 2023 lukuhaaste. Aikuisille suunnattu lukuhaaste, jossa kuluvan vuoden aikana luetaan 20 erilaista kirjaa. Haasteen saat kirjastosta tai kirjastoautosta. Kaikkien 11.12. mennessä lukuhaasteen palauttaneiden kesken arvomme yllätyspalkintoja!

Kirjastoauton lasten lukukampanja 16.1.-14.5. Kampanja on suunnattu kirjastoautossa asioiville esikouluikäisille sekä alakoulun alimmille luokille. Lukupassin ja ohjeet saa autosta. Lukupassin suorittajalle pieni yllätyspalkinto!

Perhetyön pulma ja pulina -nurkka torstaisin klo 10-12 kirjaston luokkatilassa. Ohjausta ja apua perhetyön pieniin ja isompiin pulmiin. Palvelu on maksutonta ja anonyymia ja toimii walk in -periaatteella kokeiluna helmikuun 2023 saakka. Järj. Virrat-Ruovesi perhetyöntekijätja lapsiperheiden kotipalvelu. Lisätiedot numerosta 050 314 6060.

Medici.tv -videopalvelu: Palvelusta löydät tuhansia laadukkaita konsertteja, oopperaa ja balettia. Lisäksi paljon dokumentteja ja opetusmateriaalia. Kirjaudu Piki-kirjastokortilla: Medici.tv

Kirjatin perhelukudiplomi kannustaa perheitä lukemaan yhdessä ja tarjoaa kirjavinkkejä eri teemoista. Nouda kirjanmerkki kirjastosta tai kirjastoautosta tai lataa sovellus. Kun 10 kirjaa on luettu, saa kirjastosta lukudiplomin ja pienen yllätyspalkinnon.
Lue lisää: Kirjatin perhelukudiplomi

Digikokoelma lapsille ja nuorille: Valtakunnallinen digikokoelma tarjoaa kaikkien saataville päivittyvän kokoelman kotimaisia lasten ja nuorten ääni- ja e-kirjoja.
Lisätietoja saat PIKI-verkkokirjastosta.

Maksuton Kirjastokino Virtain kirjaston asiakkaille! Kirjaston asiakkailla on mahdollisuus käyttää suoratoistopalvelu Kirjastokinoa, jossa elokuvia pääsee katselemaan kirjastokortilla maksutta.  Kirjastokinon valikoimassa on tällä hetkellä yli 500 elokuvaa ja tarjonta lisääntyy koko ajan.  Painotus on yleissivistävällä, harraste- ja muulla kirjastokulttuurin mukaisella sisällöllä, jota löytyy kaikenikäisille. Kirjastokino tunnistaa asiakkaan iän perusteella. Palveluun voit kirjautua osoitteesta kirjastokino.fi

 
 
 
 


OMATOIMIKIRJASTO & LEHTILUKUSALI

Omatoimiaikana voi kirjastoon ja lehtilukusaliin kirjautua Piki-kirjastokortilla ja tunnusluvulla
seuraavina aikoina:

Ma klo 7-10 & 19-21
Ti-To klo 7-10 & 18-21
Pe klo 7-10 & 16-21
La klo 7-10 & 14-21
Su klo 7-21


Ohjeet lukusalin käyttöön omatoimiaikoina


PALAUTUSLUUKUT

Palautusluukut sijaitsevat pääovien molemmin puolin ja ne tyhjennetään arkisin ja lauantaisin klo 10 mennessä. 


 

                                         

 
 
 

Sivua päivitetty: 20.03.2023