Tekstikoko aA

Vapaa-ajan palvelut

  • Tietokirjat-kyltti Virtain  kirjastossa
  • Iloisia lukuhetkiä-kyltti Virtain kirjastossa
  • Kirjahyllyjä Virtain kirjastossa
 
 

Kirjastopalvelut

Ajankohtaista

Kirjaston rajoitetut palvelut 30.4. saakka
Kirjasto on avoinna normaalein aukioloajoin, mutta tarjoaa vain rajattua palvelua Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän suosituksen mukaisesti. Mahdollista on varausten nouto, aineiston lainaus ja palautus sekä asiakaskoneen ja monitoimilaitteen käyttö pika-asiointina (max 15 min). Kirjaston muut palvelut ja oleskelutilat ovat suljettuina. Omatoiminen asiointi on ensisijaista eikä tiloihin saa jäädä oleskelemaan.

Asiakkaiden tulee käyttää kasvomaskia, jos sen käyttöön ei ole terveydellistä estettä. Kaikkien tulee huolehtia kahden metrin turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä tulla kirjastoon vain terveenä. Kirjastoauto liikennöi aikataulun mukaan, ja samat ohjeistukset koskevat myös autossa asiointia.

Lukuhaaste 2021! Tai kenties musa- tai elokuvahaaste?
Tutustu Helmet -haasteiden tarjontaan ja valitse itsellesi sopivin! Aineistovinkkejä saat kirjastosta tai verkosta. Lisäksi Virroilla arvomme vuoden lopussa kaikkien haasteen suorittaneiden asiakkaidemme kesken lahjakortteja paikalliseen kirjakauppaan, joten halutessasi osallistua arvontaan, nouda ilmottautumiskuponki kirjastostamme tai lataa se tästä.

Aikuisten lukupiiri on toistaiseksi tauolla rajoitettujen palvelujen vuoksi

Satutuokiot: Tällä hetkellä satutuokiot vain sovitusti etukäteen rajatuille varhaiskasvatuksen ryhmille. Kaikille avoimet satutuokiot toistaiseksi peruttu. Seuraa ilmoittelua. 


Kirjastoauton reittiaikataulu ajalle 17.8.2020 - 4.6.2021 tästä

PIKI-kirjastojen toimintakertomus vuosilta 2018-2019. Kertomuksessa esitellään PIKI-kirjastojen uusia ja uusittuja tiloja, kirjastojen palveluita ja toimintaa, tilastoja, yhteistyöprojekteja ja -kumppaneita. Lue, mitä ovat Sielujen apteekki, lehtien lukemisen uudet muodot tai miten pehmot valtasivat oman kirjastomme!
>>Toimintakertomukseen

Tutustu PIKI:n e-aineistoon!

Maksuton Kirjastokino Virtain kirjaston asiakkaille! Kirjaston asiakkailla on mahdollisuus käyttää suoratoistopalvelu Kirjastokinoa, jossa elokuvia pääsee katselemaan kirjastokortilla maksutta.  Kirjastokinon valikoimassa on tällä hetkellä yli 500 elokuvaa ja tarjonta lisääntyy koko ajan.  Painotus on yleissivistävällä, harraste- ja muulla kirjastokulttuurin mukaisella sisällöllä, jota löytyy kaikenikäisille. Kirjastokino tunnistaa asiakkaan iän perusteella. Palveluun voit kirjautua osoitteesta kirjastokino.fiVerkkomaksaminen on otettu käyttöön kaikissa PIKI-kirjastoissa. Huomaa:

  Jotta voit maksaa maksuja verkossa, sinulla pitää olla Omat tiedot -sivun Kirjastokortin             yhteystiedot -kohdassa sähköpostiosoite.

  Maksettava maksu voi koostua pienemmistä maksuista, mutta maksujen summan on                kuntakohtaisesti oltava vähintään 1 €. Maksaminen ei siis onnistu, jos kuntakohtainen              summa jää alle euron.

  Voit maksaa samalla kerralla useamman kunnan maksuja.

 

Uutuusluettelo pääkirjasto

 

Uutuusluettelo kirjastoauto

 
 
 
 

LEHTILUKUSALI

Rajoitusten vuoksi omatoiminen kirjautuminen ei ole toistaiseksi mahdollista. Kirjaston aukioloaikoina tilasta voi kuitenkin pikaisesti noutaa lainattavia aikakauslehtiä; muu oleilu ja lehtien luku ei ole mahdollista.

Tilassa on lainaus- ja palautusautomaatti.
Omatoimiaikoina kirjaudu sisään PIKI-kirjastokortilla ja PIN-koodilla.

Ohjeet lukusalin käyttöön omatoimiaikoina

Huolehdithan hyvästä käsihygieniasta sekä riittävistä turvaväleistä toisiin. 
Käytäthän kasvomaskia.


PALAUTUSLUUKUT

Palautusluukut sijaitsevat pääovien molemmin puolin ja ne tyhjennetään arkisin ja lauantaisin klo 10 mennessä.


 

                                         

 
 
 

Sivua päivitetty: 14.04.2021