Tekstikoko aA

Visit Virrat

toriseva2-henrik-dagnevall-hd-markkinointi415144164.jpg
 
 

Torisevan rotkojärvet ja luontopolku


Torisevan rotkojärvet - Alainen, Keskinen ja Yläinen Toriseva - ovat kuuluisia syvyydestään ja jylhien kallioiden tavoin äkkijyrkistä rannoistaan. Ne sijaitsevat kaakosta luoteeseen kulkevassa n. 3 km pitkässä syvänteessä. Järvistä suurin on Alainen Toriseva, jonka pituus on n. 1,2 km. Syvin järvistä on puolestaan Keskinen Toriseva, jonka syvyydeksi on mitattu peräti 37 m.

Rotkojärvet sijaitsevat kantatie 66:n varrella n. 5 km Virtain keskustasta Ruoveden suuntaan. Jylhissä maisemissa sijaitsee Torisevan kahvimaja, jossa voi nautiskella vaikkapa kahvikupposesta ja ihanista herkuista. Lotta Svärd -järjestön vuonna 1936 perustama Kahvimaja henkii vielä tänäkin päivänä entisajan kodikasta kahvilatunnelmaa.

Torisevan rotkojärvet kesällä

Torisevan luontopolku

Halutessaan reippailua, voi lähteä patikoimaan Torisevan 6,5 km pitkälle luontopolulle. Se alkaa kahvimajalta seuraten Alaisen Torisevan kalliorannan päällä olevaa polkua järven eteläpäähän Inkerinkalliolle (1,2 km). Polku jatkuu Kolistontietä Vankkurimännikön ohi Kangasjärven laskujoelle ja sivuaa Lakarin leirintäaluetta, josta polku palaa lopuksi metsän halki Torisevalle. Polun varrella on 13 merkittyä rastia, joista saa tietoa alueen luonnosta ja historiasta. Alaisen Torisevan eteläpäässä Inkerinkallion alapuolella ja Lakarin lähellä Kangasjärven rannalla on puuceet sekä nuotiopaikat omien eväiden syöntiä varten.


Torisevajärvientie 493 (Vt 66), Virrat

Luontopolun kartta oheisesta linkistä Torisevan luontopolun opas

 
 
 

Sivua päivitetty: 08.05.2023