Tekstikoko aA

Visit Virrat

 • Saunajavihta
 • Melonta
 • Tarjanne
 
 
 

Virtain ja lähiseudun matkailuesitteet ja -sivustot

Esitepisteitä löydät eri puolilta kaupunkia.

 • Kaupungintalon info, Virtaintie 26
 • Karhun Askel - tekstiilityöpaja, Keskustie 4
 • Neste Kitusen kievari, Sampolantie 7
 • Rantaterassi Baarbuuri, Pohjolantie 5
 • Rasintupa, Vaskivedentie 1482
 • Taitokeskus Virrat, Virtaintie 36
 • Torisevan kahvimaja, Torisevanjärvientie 493
 • Virrat -kirja, Virtaintie 35
 • VipStore-myymälä, Killinkoskentie 23 

Virtain matkailuesite

Virrat on suosittu kesäkaupunki puhtaiden vesistöjen varrella. Kauniit maisemat ja rikas kulttuuriperintö tarjoavat monipuolista nähtävää koko perheelle. Torisevan jylhät rotkojärvet sijaitsevat vain kolmen kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Marttisen saarella sijaitsevassa Perinnekylässä pääsee retkelle entisaikojen maalaismaisemiin ja Höyrylaiva Tarjanne vie nauttimaan kauniista järvimaisemista pitkin Runoilijantietä. Löydä nämä ja muut mielenkiintoiset kohteet sekä parhaat palvelut matkailuesitteestämme!


Luontomatkailijan opas

Virtain luonto on monipuolisuudessaan ainutlaatuinen. Runsaat vesistöt, erityyppiset metsät, viljellyt pellot, komeat suot sekä karut ja jylhät kalliot ovat iso osa Virtain identiteettiä.

Luontomatkailijan oppaassa esitellään luontokohteita. Jokainen niistä on omalla tavallaan arvokas ja antaa vierailijalleen hienon elämyksen. Useissa kohteissa on palvelurakenteita, mutta erämaita kaipaaville on myös hienosti maastoa missä kulkea. 

Lähde Sinäkin nauttimaan Virtain upeaan luontoon!Torisevan luontopolku

Torisevan rotkojärvet ovat olleet suosittu matkailukohde jo vuosikymmenten ajan. Nyt tätä ihanaa luontopolkua ollaan uudistamassa. Polun varrelle ovat jo ilmestyneet (toukokuu 2018) ihka uudet puucet Alaisen-Torisevan eteläiseen päähän sekä Kangasjärven laavulle. Polun varrella olevat tietotaulut sekä kartat uusitaan myös kesän 2018 kuluessa. Lisäksi reitin opasteet tarkistetaan.

Alla oleva luontopolun uusittu esite antaa jo "maistiaisen" siitä mitä tuleman pitää.  

Lähde sinäkin jylhälle luontopolulle nauttimaan upeista maisemista!


Näsijärvireitti

Näsijärvireitti on ennen kaikkea polkupyöräilijöille räätälöity matkailun apuväline. Kannustamme kaikentasoisia polkijoita tarttumaan pyörää sarvista ja lähilomailemaan omissa kotimaisemissa. Näsijärvireitti madaltaa lähtökynnystä ottamalla esimerkiksi Tarjanne-laivan mukaan kulkupelien joukkoon. Pakkaamalla pyörän laivan kyytiin osaksi matkaa voi peruspolkijakin rohjeta hieman kauemmas. Valmiit matkaehdotukset sekä pyöräilijöille soveltuvaa tankkausta ja majoitusta silmällä pitäen valitut palveluetapit auttavat omannäköisen pyöräloman suunnittelussa. Pienellä mielikuvituksella polkupyörälomailu voi siis olla paljon muutakin kuin ankaraa polkemista hiki kypärässä.

Tutustu palveluun netissä ja suunnittele oma pyöräloma.
Tervetuloa nauttimaan kiireettömästi Näsijärven maisemista, lähiruoasta, kulttuurista, luonnosta, rauhasta ja kiireettömästä matkanteosta Näsijärvireitille!

Virrat on mukana Näsijärvireitillä, jossa osan matkasta voi taittaa Tarjanne -laivan kyydissä!Matkalla Suomen Sydämessä

Suomen Sydän sykkii lämpimästi niin kesällä kuin talvellakin. Mänttä-Vilppulan, Juupajoen, Ruoveden, Virtain, Keuruun, Jämsän ja Oriveden matkailuyritysten laaja tarjonta sekä vesistöjen kirjoma upea luonto antavat lomamatkaan ja lyhyeenkin vierailuun monia houkuttelevia mahdollisuuksia. Täällä nauttii olostaan niin kulttuurin kuin luonto­elämystenkin ystävä!

Olemme koonneet hyvän määrän matkailutarjontaamme tähän esitteeseen kolmena erilaisena pakettina. Niistä näet vaivattomasti alueemme monet kulttuuri­ ja taide­kohteet, luonto­ ja maaseutumatkailumme parhaat palat sekä kattavan joukon maistuvien ruokien ja moni­puolisen majoituksen tarjoajia. Yhdistele vapaasti ja luo oma ainutkertainen matkasi Suomen Sydämeen!

https://visitheartfinland.fi/fi/Ruoveden ja Virtain kylät

Käy Kylässä -hankkeessa kootussa esitteessä ovat mukana Ruoveden ja Virtain kylät sekä Pohjaslahden kylä Mänttä-Vilppulasta. Esitteessä kylät esittelevät matkailukohteitaan, kylätaloja sekä toimintaansa.


 
 
 

Sivua päivitetty: 20.07.2023