Tekstikoko aA

Asuminen ja ympäristö

pilvet-henrik-dagnevall-hd-markkinointi.jpg
 
 

Viemäriylivuodot Kuriin Kimpassa (ViKuRi)

 

Päätös haetusta avustuksesta Kaupunkien vesien hallintaan ja haitallisten aineiden vähentämiseen, Viemäriylivuodot

Ympäristöministeriö ja Etelä-Savon ELY-keskus avasivat 18.10.2021 hakumenettelyn 18.10. - 30.11.2021 väliselle ajalle vesiensuojelun tehostamisohjelman kaupunkien vesien hallinnan ja haitallisten aineiden vähentämisen hankkeiden avustamiseksi. 

Virtain kaupunki ja hankkeen osatoteuttajat ovat hakeneet 30.11.2021 saapuneella hakemuksellaan 432 000 euroa avustusta yhteishankkeen Viemäriylivuodot kuriin kimpassa (ViKuRi). Hakemuksen mukaan hankkeen kokonaiskustannukset ovat 540 000 euroa (alv 0%), johon hakijat ovat hakeneet avustusta 432 000 euroa (80 %). 

ViKuri on kuuden vesihuoltolaitoksen yhteistyöhanke, jossa laitetaan Viemäriylivuodot Kuriin yhdessä. Hankkeen tavoitteena on yhteisen tekemisen ja kehittämisen ja yhteistyön lisäämisen kautta vaikuttaa viemäriylivuotoa aiheuttaviin riskitekijöihin ja konkreettisesti vähentää viemäriylivuotoja ja vuotovesiä vesihuoltoverkostojen toiminta-alueella. Hankkeen tavoitteena on erityisesti lisätä yhteistyötä ja vuoropuhelua vesilaitosten, kuntien ja muiden keskeisten sidosryhmien välillä ja luoda näin entistä paremmat mahdollisuudet huomioida jo suunnitteluvaiheessa viemäreiden ja ylivuotojen syntymekanismit sekä riskitekijät. Hankkeessa luodaan myös ohjeita ja työkaluja sekä tehdään käytännön kokeiluita vesihuoltolaitosten käyttöön ylivuotojen hillitsemiseksi. Hanketta vetää Virtain kaupungin Vesihuoltolaitos ja hankkeeseen osallistuvat lisäksi Ähtärin Energia ja Vesi Oy, Mäntän Kaukolämpö ja Vesihuolto Oy, Parkanon Vesi Oy, Saarijärven Vesi Oy sekä Keuruun Vesi -liikelaitos.

Hankkeen etenemisestä tiedotetaan tällä hankesivulla ja paikallislehdessä. 

 

Lisätietoa hankkeen kotisivuilta www.vikuri.fi

 

Rahoittajan logo

 
 
 

Sivua päivitetty: 06.11.2022