Tekstikoko aA

Visit Virrat

Lumiset Torisevan rotkojärvet iltavalaistuksessa
 
 

Jäähdyspohja

Luonnon rauhaa, rotkojärviä ja monipuolisia matkailupalveluita Virtain liikekeskuksen kupeessa. Jäähdyspohja on vilkas matkailu- ja kesänviettopaikka sekä vireä kulttuurikylä, jossa on taidegallerioita ja -näyttelyitä, erilaisia majoituspalveluita, leirintä- ja karavaanialue sekä useita kesäkahviloita. Jäähdyspohjassa on monipuoliset kalastus-, liikunta- ja retkeilymahdollisuudet: luontoretkeilystä ja patikoinnista kiinnostuneille löytyy Torisevan luontopolku (6,5 km) ja Pirkan Taival, jossa on hyvät marjastus- ja sienestysmahdollisuudet. Uima- ja veneranta löytyy Euraniemestä vanhan koulun läheisyydestä. Näsijärven reitillä on upeat rantamaisemat ja vesireitti Jäähdyslahdelta aina Tampereelle saakka. Jäähdyspohjassa on monipuoliset kalavedet: Yläisellä Torisevalla voi harrastaa perho- ja uistinkalastusta. Golfkentän lisäksi löytyy mm. ampuma-, auto- ja ravirata sekä ratsastustalli. Kylässä on paljon muutakin nähtävää, kuten vanha kyläraitti myllyineen, Lakarinharju ja omatoimiselle seikkailijalle vaikkapa Oraniemen pronssikautiset lapinrauniot.

Kylätalo Jukola on tunnelmallinen vanha seurantalo, josta löytyy matkailuinfopiste ja Internet-yhteys. Kylätalossa järjestetään kesäisin teatteriesityksiä ja sieltä löytyy myös valokuvanäyttely "Kotikylästä, kotivesiltä", jossa on I.K. Inhan valokuvia lapsuudenkodista ja Jäähdyspohjan kylästä. Ryhmille järjestetään tilauksesta opastettuja kyläkierroksia. Torisevan luontopolun retket, teatteriliput sekä kahvitukset ja ruokailut järjestetään kylätalo Jukolassa. Kylätalo on vuokrattavissa kokouksiin, perhejuhliin ja tapahtumiin.

Torisevan rotkojärvillä on erämaatunnelmaa: luontopolku, kesäkahvila sekä jylhä Inkerinkallio ovat kantatie 66:n varrella.

 
 
 

Sivua päivitetty: 13.10.2020