Tekstikoko aA

Visit Virrat

Ihmisiä juhannusmarkkinoilla Perinnekylässä Virroilla
 
 

Virtain Perinnekylä

Virtain Perinnekylä on koko perheen museo- ja matkailukohde, joka sijaitsee kauniissa kulttuurimaisemassa historiallisesti arvokkaalla Marttisen saarella. Rajalahden talomuseossa ja Halin metsäkämpällä voi tutustua virtolaiseen talonpoikaiselämään 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa sekä tukkijätkien arkeen ja metsätöihin 1950- ja 60-luvuilla. Perinnekylässä on myös useita muita vanhoja rakennuksia kuten hollitalli (1820-luku), harakkamylly (1828), savusauna (1840-luku) ja pitäjänmakasiini (1878).

Alueella on myös Herraskosken kanava, vanha työväentalo sekä Ravintola Mikontalo. Kesäisin alueen tarjontaan kuuluvat lisäksi leikkikenttä ja kioski.

Perinnekylän museot ovat avoinna yleisölle kesäkaudella, jolloin alueella on myös useita näyttelyitä ja tapahtumia. Ryhmille järjestetään tilauksesta opastettuja museokierroksia ympäri vuoden.

Marttisen saarella Perinnekylän välittömässä läheisyydessä toimivat Nuorisokeskus ja Lomasaari Marttinen monipuolisine ruokailu-, majoitus-, juhla-, kokous- ja ohjelmapalveluineen. Alueella on myös venelaiturit vierasvenepaikkoineen, uimaranta, Herraskoski kalastusmahdollisuuksineen sekä kenttälinnoitusalue ja luontopolku.

Perinnekylä sijaitsee Järvi-Suomentien (tie 23) varrella noin neljä kilometriä Virtain keskustasta Parkanon ja Porin suuntaan.


Herrasentie 16, VIRRAT

 
 
 

Sivua päivitetty: 06.07.2023