Tekstikoko aA

Visit Virrat

tennismaila ja pallo
 
 

Tennis

Tennis on mailapeli ja se on lajina saanut alkunsa jo 1800-luvulla.

Tennis on lajina liikunnallinen harrastus, mikä parantaa kuntoa ja monia muita kehon kykyjä. Sitä voi harrastaa koko perhe ja sen voi periaatteessa aloittaa siis minkä ikäisenä tahansa. Tenniksen harrastamisessa tärkeää osata oikeaoppiset otteet, jotta loukkaantumisilta vältyttäisiin. Pelaajan ei tarvitse olla hyvässä kunnossa harrastuksen aloittaakseen, sillä laji kehittää pelaajan fyysisiä ominaisuuksia kerta kerralta paremmaksi.

Tennikseen liittyy useita erilaisia sääntöjä, jotka koskevat esimerkiksi kenttää, pisteiden laskua, vakiovarusteita ja erilaisia virheitä. Tennistä voi pelata kaksin tai nelinpelinä. Lajin tärkeimmät välineet ovat maila ja pallo. Tennisotteluun kuuluu sovittu määrä eriä, ja eniten eriä voittanut on voittanut samalla koko ottelun. Mailan kosketuksia palloon (eli lyöntejä) on monia eri lailla ja eri kierteillä lyötäviä. Jokainen pelattava piste käynnistyy syötöllä. Sen täytyy osua vastapuolen syöttöruutun tai sen rajaan, jotta se hyväksytään. Syöttö-lentolyöntipeli on peliä, jossa pelaaja syöttää ja juoksee syöttönsä perään verkolle pelaamaan lentopeliä.

Tenniksestä löytyy netistä paljon tietoa. Suosittelemme mm. oheista linkkiä:
https://www.tennis.fi/

Virroilla tennistä voi harrastaa seuraavanlaisesti:

Sisäkenttä

Löytyy Virtain Kisapirtiltä. Tennisvaraukset: Kisapirtti, puh. 050 586 7350, email: virtu@virtainurheilijat.fi


Ulkokentät

Tenniskentät sijaitsevat urheilukeskuksessa, osoitteessa Sipiläntie 12.

Alueella on kaksi massakenttää. Kenttien hoidosta vastaa Virtain kaupungin tekninen toimi. Kentät ovat vapaasti käytettävissä. Tarvitset omat välineet. 

 

 

 
 
 

Sivua päivitetty: 16.05.2024