Tekstikoko aA

Elinkeinot ja työllisyys

Elinvoimaa lähiruoasta-hankkeen logo
 
 

Elinvoimaa lähiruoasta -hanke

 

Lähiruoka-reseptit (pdf)


Elintarvikehankintojen kilpailutuksen lähestyessä ruokapalveluissa ja hankintayksiköissä eniten päänvaivaa aiheuttaa tarjouspyynnön sisällön määrittely: hankittavien tuotteiden tarkat määrittelyt, pisteytys ja vertailu. Miten tehdä tarjouspyyntö siten, että myös alueelliset yritykset pääsisivät ja haluaisivat mukaan?

Elintarvikkeiden hankintaoppaaseen on koottu esimerkkejä tarjouspyyntöön soveltuvista vähimmäisvaatimuksista ja tuotekohtaisista vertailukriteereistä. Oppaan tarkoituksena on auttaa kilpailutuksen suunnittelijoita ja toteuttajia huomioimaan tarjouspyynnöissä koko elintarviketarjonta. Opas on tarkoitettu apuvälineeksi tarjouspyyntöjen tekijöille ja elintarvikehankinnoista vastaaville.

Opas on päivitetty maaliskuussa 2017 vuoden alusta astuneen hankintalain mukaiseksi.Elinvoimaa lähiruoasta -teemailtapäivä 14.6.2018 

Iltapäivän esitykset löytyvät pdf-muodossa alla olevista linkeistä.

Heidi Tanhua

Merja Ahola

Sari Väänänen

Tiina Perämäki

Anu Tuomola

Taija KarheElinvoimaa lähiruoasta –hankkeen teemaillassa verkostoiduttiin, innostuttiin ja maisteltiin hyvää lähiruokaa. 

Elinvoimaa lähiruoasta -hanke käynnistettiin torstaina 8.3.2018 Virroilla, paikalla oli nelisenkymmentä osallistujaa: tuottajia, keittiöiden edustajia, kuntapäättäjiä ja lähiruoan ystäviä. Esitykset herättivät keskustelua siitä, kuinka lähiruoan tarjonta ja kysyntä saadaan kohtaamaan, lisäksi esille tuli hyviä esimerkkejä jo onnistuneesta yhteistyöstä. Haasteita ja tehtävää asian tiimoilta riittää mutta osallistujien puheenvuoroista saattoi aistia, että asiasta oltiin positiivisen innostuneita.

Teemaillan esityksen löytyvät pdf-muodossa alla olevista linkeistä.

Tervetuloa, lähiruoan merkitys aluetalouteen ja Elinvoimaa lähiruoasta -hankkeen tavoitteet
Heidi Tanhua, kehittämispäällikkö Virtain kaupunki

Kuinka saada lähiruoan kysyntä ja tarjonta kohtaamaan?
Anu Tuomola, projektipäällikkö Ahlman

Kuinka saada lähiruoan kysyntä ja tarjonta kohtaamaan?
Sirpa Mäkinen, ruokapalvelupäällikkö Virtain kaupunki

Reseptiikka avuksi lähiruoan käytössä
Leila Kakko, lehtori TAMK
Taija Karhe, lehtori TAMK

Elinvoimaa lähiruoasta -hankkeen toimenpiteet
Tiina Perämäki, projektipäällikkö Virtain kaupunki

Elinvoimaa lähiruoasta -hanke 1.1.-31.12.2018, toteutettiin yhteistyössä Virtain kaupungin, Ruoveden kunnan, Tampereen ammattikorkeakoulun ja Ahlmanin koulun säätiön kanssa.

 
 
 

Sivua päivitetty: 12.10.2020