Tekstikoko aA

Kaupunki ja hallinto

pilvet-henrik-dagnevall-hd-markkinointi.jpg
 
 

Sähköinen allekirjoituspalvelu

Sähköinen allekirjoittaminen on sähköinen tapa allekirjoittaa dokumentteja helposti ajasta ja paikasta riippumatta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että allekirjoitettava asiakirja ladataan sähköisen allekirjoittamisen palveluun ja henkilö allekirjoittaa asiakirjan palvelussa. Allekirjoittava henkilö tunnistautuu sähköisesti ennen allekirjoitusta.

Sähköinen allekirjoitus vastaa perinteisen allekirjoituksen lainvoimaisuutta. Sitä voidaan siis käyttää samoissa allekirjoitustilanteissa kuin kynää ja paperiakin. Sähköisesti allekirjoitetun dokumentin muuttumattomuuden voi todentaa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että voi tarkistaa, että allekirjoitettuun dokumenttiin ei ole tehty muutoksia sen allekirjoittamisen jälkeen.

Virtain kaupunki käyttää SignSpace -sähköistä allekirjoituspalvelua. Saatat siis saada sitä kautta myös allekirjoituspyynnön itsellesi erilaisiin dokumentteihin. 


Mikäli huomaat, että sähköinen asiointi allekirjoituspalvelussa toimii huonosti, voi tämä johtua esimerkiksi selaimesta.

  •  Jos sinulla on hyvin vanha selainversio, se kannattaa päivittää uudempaan versioon. 
  •  Jos sinulla on koneessasi useampia selaimia, kokeile käyttää eri selainta.  


 
 
 

Sivua päivitetty: 19.01.2023