Tekstikoko aA

Visit Virrat

Torisevan rotkojärvet
 
 

Nähtävyydet 

Virroilla on paljon nähtävää ja koettavaa! Vieraile yksin, ystävän tai perheen kanssa tai ota vaikka koko suku mukaan!

 

toriseva2-henrik-dagnevall-hd-markkinointi.jpg

Torisevan rotkojärvet ja luontopolku

Torisevan rotkojärvet houkuttelevat vierailijoita pysähtymään  henkeäsalpaavien maisemien ääreen. Syvät järvet ovat kuuluisia jylhistä  ja äkkijyrkistä kalliorannoistaan. Rotkojärvet sijaitsevat kantatie  66:n varrella noin 4 km Virtain keskustasta Ruoveden suuntaan.

 

hyppytorni-laivaranta-kuvaamo-into471464978.jpg

Virtain laivaranta ja rantapuisto

Laivaranta on Runoilijan reitin (s/s  Tarjanne Tampere-Virrat) pohjoinen päätesatama Virtain keskustan  tuntumassa. Laivarannassa on täysin uusittu uimaranta hyppytorneineen,  vehreä rantapuisto ja vierasvenesatama  palveluineen

 

tarjanne2-seppo-rantanen.jpg

Höyrylaiva S/S Tarjanne

105-vuotias wanha rouva risteilee kesäkuukausina Runoilijantien reitillä Tampere-Ruovesi-Virrat. Tarjolla on myös ilta- ja erikoisristeilyjä Virroilla.

 

virtain-juhannus-henrik-dagnevall-hd-markkinointi919308436.jpg

Virtain Perinnekylä

Perinnekylä kutsuu retkelle entisaikojen  maalais-maisemiin historiallisesti arvokkaalle Marttisen saarelle.  Perinnekylä on maatalous- ja metsätyöperinnettä esittelevä, monipuolinen  matkailukeskus. 

 

perinnekyla1-henrik-dagnevall-hd-markkinointi.jpg

Herraskosken kanava

Vuosina 1903-1907 rakennettu kanava  sijaitsee Perinnekylän vieressä yhdistäen Näsijärven vesistön  (Vaskivesi) Toisveteen. Alueella on liikenneviraston ylläpitämä  kanavamuseo.

 

killinkoski-vanhatehdas1-henrik-dagnevall-hd-markkinointi.jpg

Killinkosken Wanhan Tehtaan miljöö

Killinkosken Wanha Tehdas on  monipuolinen ja suosittu nähtävyys Virtain Killinkoskella. Vanha P.G.  Holmin (myöh. Inka Oy) nauhatehtaan on suunnitellut Josef Stenbäck.  Suojellun rakennuksen vanhimmat osat ovat valmistuneet vuonna 1908. 

 

killinkosken-kirkko-kuvaamo-into87468920.jpg

Virtain kirkot

Virroilta löytyy keskustan punaisen  puukirkon lisäksi tutustumisen arvoiset kirkot Liedenpohjan ja  Killinkosken kylistä, rukoushuone Kurjenkylästä, Matias-Kappeli Härköskylästä sekä uuden hautausmaan kappeli keskustan kupeesta.

 

vakaumuksen-muistomerkki.jpg

Muistomerkit

Virroilta löytyy muistomerkkejä sotiemme ankarien aikojen ja uhrivalmiuden muistoksi sekä kenties kuuluisimman karhunkaatajan, virtolaisen Martti Kitusen muistolle.

 

perinnekyla2-henrik-dagnevall-hd-markkinointi686244737.jpg

Museot

Virtain Perinnekylästä ja Killinkosken  Wanhan Tehtaan miljööstä löytyy keskitetysti monta eri alan museota.  Liedenpohjassa on lisäksi kylämuseo.

 

taulu.jpg

Galleriat

Virroilta löytyy vakuuttava kattaus taidegallerioita; valokuvia, grafiikkaa, maalauksia sekä lasi-, keramiikka- ja tekstiilitaidetta.

 
 
 
 

Sivua päivitetty: 12.10.2020