Tekstikoko aA

Hyvinvoinnin toimiala

pilvet-henrik-dagnevall-hd-markkinointi.jpg
 
 

Kulttuurista hyvinvointia arkeesi

 

Galleria Virinä https://www.virrat.fi/hyvinvoinnin-toimiala134460894/kulttuurihyvinvointi/taidegalleriat1325362271/galleria-virina/ on Virtain kaupungin näyttelytila, jota vuokrataan sekä virtolaisille että ulkokuntalaisille taiteilijoille näyttelykäyttöön. Kuukausittain vaihtuvan näyttelyn jakso on kalenterikuukauden ensimmäisestä arkipäivästä viimeiseen arkipäivään. Näyttelyyn on vapaa sisäänpääsy.

Virtain kaupunginkirjasto https://www.virrat.fi/vapaa-ajan-palvelut/kirjasto/  toimii myös omatoimikirjastona, jolloin voit kirjautua myös lukusaliin. Kirjastossa voit kirjastokortilla katsella elokuvia tai balettia tai kuunnella laadukkaita konsertteja tai oopperaa. Kirjastossa on myös taidenäyttelyitä.

Elokuvateatteri Virtain Pirtti https://www.virtainpirtti.fi/Teatterin omistaa Virtain Urheilijat ry, ja teatterin mahdollinen tuotto menee siis paikalliseen kulttuuri- ja urheilutoimintaan. Elokuvateatterissa on 160 paikkaa + 3–4 pyörätuolipaikkaa ja esteetön sisäänkäynti. Lipunmyynti on kahviossa (aukeaa 1 h ennen näytöstä), myynnissä kylmiä & kuumia juomia, popcornia, makeisia. Virtain kansalaisopisto https://www.opistopalvelut.fi/virrat/index.asp. Kursseille ilmoittaudutaan pääasiassa internetin kautta. Kurssit toteutuvat vain, jos osallistujia on vähintään seitsemän (7) henkilöä. Ilmoittauduthan kurssille opinto-oppaassa kurssikohtaisesti merkittyyn päivämäärään mennessä, niin varmistat että kurssi alkaa. Virtain Perinnekylä (nettisivut – linkki) sijaitsee Marttisen saarella, Virroilla. Perinnekylään kuuluu Rajalahden talomuseo ja Halin metsäkämppämuseo sekä useita paikallishistoriallisesti arvokkaita rakennuksia, joissa pääsee tutustumaan paikalliseen talonpoikaiselämään 1800–1900-lukujen taitteessa, sekä tukkijätkien elämään 1950- ja 60-luvuilla. Museon rakennuksissa on nähtävillä laaja esinekokoelma, joka kertoo virtolaisen maalaistalon elämästä 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa, vanhimmat esineet ovat 1700-luvulta. Perinnekylän alueella on myös sotaveteraanimuseo, joka kertoo Suomen 1900-luvun sotahistoriasta.

Elämyksellinen Taidepolku https://virtaintaideyhdistys.com/  sijaitsee Perinnekylän alueella ja on osittain esteetön. Luontopolun varrella on Virtain Taideyhdistyksen jäsenten tekemiä teoksia. Opastettu polku on kokonaisuudessaan noin kilometrin mittainen ja kulkee osittain metsän läpi.

 

 
 
 
 

Sivua päivitetty: 05.04.2023