Tekstikoko aA

Visit Virrat

Vene odottamassa kanavan aukeamista
 
 

Herranen

Herranen sijaitsee n. 5km päässä Virtain keskustasta länteen Toisveden ja Tarjanneveden välissä. Vesistöjä yhdistää yksi Suomen kauneimmista kanavista Herraskosken kanava.

Perinnekylä on Marttisen saaressa sijaitseva maatalous- ja metsätyöperinnettä esittelevä museoalue; kohteina esim. Rajalahden talomuseo, Halin metsäkämppämuseo, sotaveteraanien museohuone ja useita paikallishistoriallisesti arvokkaita rakennuksia.

Saarella toimii Nuorisokeskus Marttinen, joka tarjoaa monipuolisia matkailu-, ohjelma-, kokous- ja juhlapalveluita vuoden ympäri.

Alueella on myös perinneruokiin erikoistunut Ravintola Mikontalo. Alueella järjestetään kesäisin myös useita näyttelyitä ja tapahtumia kesäisin. 

Tarjanneveden puolella Perinnekylän läheisyydessä on yleinen viihtyisä uimaranta ja muutama vierasvenepaikka. Saaren toisella reunalla on myös perhokalastajien suosima kaunis Herraskoski ja luontopolku lintutorneineen.

Herrasen entisellä kansakoululla toimii koruntekijöiden aarreaitta Helmien talo, josta löytyy tuhansia erilaisia helmiä ja korutarvikkeita ympäri maailmaa. Korukursseilla voit käydä opettelemassa korujen tekemistä.

 
 
 

Sivua päivitetty: 06.03.2022