Tekstikoko aA

Visit Virrat

Liedenpohjan maaseutu -ja luontokoulu Ilmarinen-kyltti
 
 

Liedenpohja

Liedenpohjan kylä sijaitsee Suomen syvimpiin järviin kuuluvan Toisveden pohjoispäässä. Veneellä pääsee Liedenpohjasta Herraskosken kanavan kautta etelään aina Tampereelle saakka. Vierasvenesatama on valmistunut kesällä 2011. Myös tieliikenneyhteydet ovat hyvät, vilkkaasti liikennöity kantatie 66 kulkee kyläkeskuksen välittömässä läheisyydessä.

Liedenpohjassa on oma alakoulu, Maaseutu- ja luontokoulu Ilmarinen. Koulun kanssa samassa pihapiirissä sijaitsee kylätalo Wanha koulu, koko kylän yhteinen kokoontumis- ja harrastuspaikka, joka on myös vuokrattavissa erilaisia tilaisuuksia varten. Tarvittaessa sinne voi tilata myös ruokailu- ja kahvituspalveluita. Kyläyhdistyksellä on venesatamassa sijaitseva Mäntymaja, tunnelmallinen pikku mökki ja rantasauna, jotka ovat myös vuokrattavissa virkistyskäyttöön. Kylässä on kirkko ja hautausmaa, kirkon yhteydessä on myös tilat tilaisuuksien järjestämiseen.

Kotiseutumuseo houkuttelee tutustumaan vanhoihin työvälineisiin ja-tapoihin. Kesäisin kylän asukasmäärä moninkertaistuu. Kaunis ja monipuolinen luonto on houkutellut lukuisia kesäasukkaita kylään ja lähiseudulle. Kyläkauppa vilkastuttaa kylän keskustaa ympäri vuoden.

 
 
 

Sivua päivitetty: 23.03.2023