Tekstikoko aA

Varhaiskasvatus ja koulutus

Lasten puinen kello
 
 


Varhaiskasvatukseen hakeminen

Virtain kaupungin sivistyslautakunta ilmoittaa haettavaksi

LASTEN VARHAISKASVATUSPAIKAT

sivistyslautakunnan alaisissa yksiköissä 1.8.2023 alkavaksi toimikaudeksi.

Varhaiskasvatuspaikkoja voi hakea jatkuvasti. Mikäli tiedossa on varhaiskasvatuksen tarve 1.8.2023-31.7.2024 välisenä aikana, hakemus kannattaa jättää jo varsinaisena hakuaikana 30.1-12.2.2023.

Haettavina ovat alle kouluikäisten lasten koko- ja osapäivähoitopaikat. Vuorohoitoa tarjotaan Koivurinteen päiväkodin yhdessä lapsiryhmässä. Vuorohoito on tarkoitettu niille lapsille, joiden todellinen varhaiskasvatuksen tarve ajoittuu arkisin klo 6.30-17.30 ulkopuolelle ja/tai kyseessä on hoidon tarve viikonlopulle.

Varhaiskasvatuksessa on pääsääntöisesti käytössä sähköinen hakumenettely, eDaisy-asiointi, josta lisätietoa löytyy osoitteesta www.virrat.fi/varhaiskasvatus.

Varhaiskasvatuspaikkaa tulee hakea neljä kuukautta ennen varhaiskasvatuksen tarvetta. Mikäli varhaiskasvatuksen tarve johtuu huoltajan työllistymisestä tai opinnoista eikä varhaiskasvatuksen tarpeen ajankohta ole ennakoitavissa, on varhaiskasvatuspaikkaa haettava niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee varhaiskasvatuspaikan.

Kunnallisessa varhaiskasvatuksessa olevat alle kouluikäiset lapset säilyttävät kunnallisen varhaiskasvatuspaikan koko varhaiskasvatuksen ajan samalla hakemuksella. Kuitenkin mikäli esikoululainen tarvitsee esikoulun lisäksi täydentävää varhaiskasvatusta, sitä tulee erikseen hakea.

Jos varhaiskasvatustarpeeseen tulee muutoksia tai perhetiedot tai perheen osoite muuttuvat, ne ilmoitetaan erillisellä muutosilmoituksella sähköisen asioinnin, eDaisyn kautta.

Virtain kaupungin varhaiskasvatuksessa ei peritä varhaiskasvatuksen asiakasmaksuja 1.1.2023 alkaen. Lapselle tehdään 0- maksupäätös perheen tuloista riippumatta.

Virroilla 23.1.2023

SivistyslautakuntaVarhaiskasvatuksen toimintavuosi alkaa elokuussa ja päättyy heinäkuussa. Varhaiskasvatuspaikkaa haetaan pääsääntöisesti sähköisesti e-daisy palvelun kautta https://www.virrat.daisynet.fi/eDaisy. Sähköiseen asiointiin kirjaudutaan aina Suomi.fi-palvelun kautta vahvalla tunnistautumisella eli joko pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Daisy toimii parhaiten Chrome tai Mozilla selaimen kautta.

Asioinnin kautta myös irtisanotaan varhaiskasvatuspaikka sekä tehdään muutokset tulotietoihin tai palvelun laajuuteen. Huoltajien tulotiedot tulee toimittaa kuukauden sisällä varhaiskasvatuksen alkamisesta ellei niitä ilmoiteta varhaiskasvatushakemuksen yhteydessä.

Huoltajien tulotiedot tarkistetaan vuosittain uuden toimintakauden alussa syksyisin.

Kunnallisessa varhaiskasvatuksessa olevat lapset säilyttävät hoitopaikkansa koko varhaiskasvatuksen ajan samalla hakemuksella.

Tarvittaessa varhaiskasvatushakemuksia saa kaupungintalolta varhaiskasvatustoimistosta.

Varhaiskasvatushakemuksia otetaan vastaan jatkuvasti, mutta syksyllä vapautuvien hoitopaikkojen virallinen hakuaika on tammi-helmikuun vaihteessa. Varhaiskasvatuksen hakuajasta ilmoitetaan paikallislehdessä, kaupungin nettisivuilla, varhaiskasvatuksen eri yksiköissä ja varhaiskasvatustoimistolla. Alle kouluikäisten lasten varhaiskasvatuspaikkoja tulee hakea neljä kuukautta ennen hoidon tarvetta. Mikäli varhaiskasvatuksen tarve johtuu työllistymisestä tai opinnoista eikä hoidon tarpeen ajankohta ole ennakoitavissa, on hoitopaikkaa haettava välittömästi, kuitenkin vähintään kaksi viikkoa ennen hoidon tarvetta. Päätös elokuussa alkavasta varhaiskasvatuksesta lähetetään perheille viimeistään kesäkuussa. Päätös varhaiskasvatuspaikasta lähetetään tiedoksi sähköisesti ja näin ollen onkin tärkeää, että ilmoitatte varhaiskasvatushakemuksessa huoltajan sähköpostiosoitteen.


 
 
 

Sivua päivitetty: 25.01.2023