Tekstikoko aA

Varhaiskasvatus ja koulutus

img-54892136654237.jpg
 
 

Varhaiskasvatuspalveluihin hakeminen

Päivähoidon toimintavuosi alkaa elokuussa ja päättyy heinäkuussa. Päivähoitopaikkaa haetaan aina kirjallisesti ja päivähoitohakemuksia saa kaupungintalolta varhaiskasvatustoimistosta. Lisäksi hakemuksia on päiväkodeissa ja ryhmäperhepäivähoidon yksiköissä. Päivähoitohakemuksen voit myös tulostaa sivun alareunassa olevasta linkistä. Päiväkotihoitoa hakevat palauttavat hakemukset siihen päiväkotiin, josta paikkaa ensisijaisesti haetaan. Perhepäivähoitoon osoitetut hakemukset palautetaan varhaiskasvatustoimistoon ja ryhmäperhepäivähoidon hakemukset palautetaan varhaiskasvatustoimistoon tai siihen ryhmikseen, jonne hoitopaikkaa haetaan.

Päivähoitohakemuksia otetaan vastaan jatkuvasti, mutta syksyllä vapautuvien päivähoitopaikkojen virallinen hakuaika on tammi-helmikuun vaihteessa. Päivähoidon hakuajasta ilmoitetaan paikallislehdessä, kaupungin ilmoitustaululla, päivähoitoyksiköissä ja varhaiskasvatustoimistolla. Alle kouluikäisten lasten päivähoitopaikkoja tulee hakea neljä kuukautta ennen hoidon tarvetta. Mikäli päivähoidon tarve johtuu työllistymisestä tai opinnoista eikä hoidon tarpeen ajankohta ole ennakoitavissa, on päivähoitopaikkaa haettava välittömästi, kuitenkin vähintään kaksi viikkoa ennen hoidon tarvetta. Päätös elokuussa alkavasta päivähoidosta lähetetään perheille viimeistään kesäkuussa.

Kunnallisessa päivähoidossa olevat lapset säilyttävät päivähoitopaikkansa ilman uutta päivähoitohakemusta. Päivähoidossa jatkavista lapsista tulee kuitenkin täyttää tarkistuslomakkeet, jotka toimitetaan huoltajille päivähoitopaikan kautta. Myös huoltajien tulotiedot tarkastetaan vuosittain.

 
 
 

Sivua päivitetty: 04.01.2018