Tekstikoko aA

Varhaiskasvatus ja koulutus

Lasten puinen kello
 
 


Varhaiskasvatukseen hakeminen

Varhaiskasvatuksen toimintavuosi alkaa elokuussa ja päättyy heinäkuussa. Varhaiskasvatuspaikkaa haetaan pääsääntöisesti sähköisesti e-daisy palvelun kautta https://www.virrat.daisynet.fi/eDaisy. Sähköiseen asiointiin kirjaudutaan aina Suomi.fi-palvelun kautta vahvalla tunnistautumisella eli joko pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Daisy toimii parhaiten Chrome tai Mozilla selaimen kautta.

Asioinnin kautta myös irtisanotaan varhaiskasvatuspaikka sekä tehdään muutokset tulotietoihin tai palvelun laajuuteen. Huoltajien tulotiedot tulee toimittaa kuukauden sisällä varhaiskasvatuksen alkamisesta ellei niitä ilmoiteta varhaiskasvatushakemuksen yhteydessä.

Huoltajien tulotiedot tarkistetaan vuosittain uuden toimintakauden alussa syksyisin.

Kunnallisessa varhaiskasvatuksessa olevat lapset säilyttävät hoitopaikkansa koko varhaiskasvatuksen ajan samalla hakemuksella.

Tarvittaessa varhaiskasvatushakemuksia saa kaupungintalolta varhaiskasvatustoimistosta.

Varhaiskasvatushakemuksia otetaan vastaan jatkuvasti, mutta syksyllä vapautuvien hoitopaikkojen virallinen hakuaika on tammi-helmikuun vaihteessa. Varhaiskasvatuksen hakuajasta ilmoitetaan paikallislehdessä, kaupungin nettisivuilla, varhaiskasvatuksen eri yksiköissä ja varhaiskasvatustoimistolla. Alle kouluikäisten lasten varhaiskasvatuspaikkoja tulee hakea neljä kuukautta ennen hoidon tarvetta. Mikäli varhaiskasvatuksen tarve johtuu työllistymisestä tai opinnoista eikä hoidon tarpeen ajankohta ole ennakoitavissa, on hoitopaikkaa haettava välittömästi, kuitenkin vähintään kaksi viikkoa ennen hoidon tarvetta. Päätös elokuussa alkavasta varhaiskasvatuksesta lähetetään perheille viimeistään kesäkuussa. Päätös varhaiskasvatuspaikasta lähetetään tiedoksi sähköisesti ja näin ollen onkin tärkeää, että ilmoitatte varhaiskasvatushakemuksessa huoltajan sähköpostiosoitteen.


 
 
 

Sivua päivitetty: 13.02.2023