Tekstikoko aA

Visit Virrat

b87a0002.jpg
 
 

Nuorisokeskus Marttinen ja Perinnekylä

Nuorisokeskus Marttinen ja Virtain Perinnekylä sijaitsevat Marttisen saarella valtatien 23 varressa nelisen kilometriä Virtain keskustasta länteen. Saarelta löytyy lukuisia eri liikunta- ja majoitusmahdollisuuksia, urheiluvälinevuokrausta, ohjattua toimintaa, museoita, historiallisia rakennuksia ja kaksi ravintolaa.

Tarkemmat ja ajankohtaisimmat tiedot saaren palveluksista löydät nuorisokeskuksen tai Perinnekylän verkkosivuilta. Yleiskuvan Marttisen rakennuksista ja palveluista saat tästä virtuaaliesittelystä.

Nuorisokeskus Marttinen

Marttinen on yksi Suomen Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemista ja valvomista nuorisokeskuksista. Marttinen on viihtyisä ja turvallinen ympäristö erilaisille leireille, kursseille, koulutuksille ja muille tapahtumille ympäri vuoden.

Välinevuokraus

Nuorisokeskuksesta voi vuokrata muun muassa SUP-lautoja, kanootteja, kajakkeja ja sähkömaastopyöriä. Päärakennukselta voi vuokrata myös pelivälineet Elämysgolf-radalle. 

Tutki välinevuokrausmahdollisuuksia täältä.


Ohjatut aktiviteetit

Marttisen kautta voi varata myös ohjattua toimintaa ryhmille, kuten kalliokiipeilyä, resiinaretken, melontaa, soutua ja talvisaikaan esimerkiksi jääkiipeilyä sekä lumikenkäretkiä. Sisätiloissa voi järjestää muun muassa askartelupajoja.

Lisätietoa ohjatuista aktiviteeteista löydät täältä.

Majoitus

Marttisesta löytyy kolme nuorisohotellirakennusta, joissa on yhteensä 25 kappaletta 2–6 vuoteen huoneita. Saaren toiselta rannalta löytyy 11 3–4 huoneen hirsihuvilaa.

Majoituksen voit varata täältä.


Perinnekylä

Perinnekylä vie vierailijansa aikamatkalle 1800-luvun suomalaiselle maaseudulle. Perinnekylästä löytyy muun muassa autenttisia aittoja, savusauna, talli ja tuulimylly, jotka ovat kaikki peräisin 1800-luvun alkupuoliskolta. Toisveteen johtavan 1900-luvun alulla rakennetun Herraskosken kanavan uoman likeltä löytyy Koron vanha kirkkovene.

Perinteinen JuhannusVIrrat-tapahtuma on järjestetty Perinnekylässä vuodesta 2009 saakka.

Perinnekylän museot

Perinnekylän on maatalous ja metsätyöperinnettä esittelevä museokokonaisuuteen kuuluvat mm. Rajalahden talomuseo ja Halin metsäkämppämuseo. Museokohteista voit lukea lisää täältä.

Perinnekylän museot ovat avoinna kesäaikaan klo 11–18. 
 
 

Sivua päivitetty: 13.07.2023