Tekstikoko aA

Visit Virrat

Killinkosken Wanhan tehtaan rakennuksia
 
 

Killinkosken Wanhan Tehtaan miljöö

Killinkosken Wanha Tehdas on monipuolinen ja suosittu nähtävyys Virtain Killinkoskella. Vanha P.G. Holmin (myöh. Inka Oy) nauhatehtaan on suunnitellut Josef Stenbäck. Suojellun rakennuksen vanhimmat osat ovat valmistuneet vuonna 1908.

Killinkosken kyläyhdistys on kehittänyt vanhoista tehdastiloista  mielenkiintoisen ja monipuolisen matkailukohteen, joka heijastaa  maaseudun keskellä harvinaista yli 100-vuotiasta teollisuusperinnettä.  Pohjoismaiden ainoan Nauhateollisuusmuseon ja Suomen kameramuseon  (Kamerataivas) ohella Wanhan tehtaan kohteisiin kuuluu museo- ja  taidenäyttelyitä, tehdasmyymälä (maan laajin nauhatuotevalikoima),  Wanhan tehtaan kuppila sekä kirpputorihalli ja kirjakirppu. Wanhalla  Tehtaalla järjestetään paljon tapahtumia, mm. joka heinäkuun viimeinen  viikonloppu toripäivät ja keräilytapahtuma. Kesäisin Wanhalla Tehtaalla  käy reilut 20 000 matkailijaa ympäri Suomen.

Aukioloajat ja  tapahtumat kannattaa tarkistaa Killinkosken omilta sivuilta. Ryhmille  opastetut kierrokset tilauksesta ympäri vuoden.

Miljöössä on Into-keskus, joka esittelee mm. Virroilla syntyneen Suomen kansallisvalokuvaajan I.K. Inhan toimintaa ja tuotantoa
https://www.virrat.fi/visit-virrat/kuuluisuudet-virroilla/ik-inha/

Inkantie 60, KILLINKOSKI


 
 
 

Sivua päivitetty: 19.09.2023