Tekstikoko aA

Visit Virrat

Sinitaivas, jossa pilviä
 
 

Vaskuu

Vaskuu sijaitsee Virtain länsilaidalla 18 km päässä keskustasta. Kylän läpi kulkee vanha Porintie sekä Pori-Haapamäki –rautatie, joka toimii virkistyskäytössä moottorikelkkailijoille, resiinaretkeilijöille ja lenkkeilijöille. Kylässä asutaan vakituisesti n. 70 taloudessa ja kesällä väkiluku tuplaantuu.

Vaskuun kylätalo on vuonna 1959 valmistunut vanha PVY:n talo. Taloon on tehty täydellinen remontti, joka valmistui vuonna 2009. Näin talo on tämän päivän vaatimusten mukainen. Kylätalossa on n. 100 m2 suuruinen sali sekä näyttämö, sisävessa ja ravintolatila, joka sopii mm. kokouskäyttöön. Tilaa talossa on 120 hengelle. Kylätalo toimii talviaikaan aktiivisena kokoontumispaikkana lähes joka arki-ilta. Siellä kokoontuvat kansalaisopiston piirin, vanhemmalle väelle tarkoitettu Syke-piiri ja koko perheen peli-illat. Hirvipeijaiset, syntymäpäivä- ym. juhlat onnistuvat talossa hyvin ja sitä saa vuokrata edulliseen hintaan.

Vaskuulla toimii Patalanmajan metsästysseura ja alueella löytyy hyvät kalastusmahdollisuudet. Kesäaikaan Vaskuulla suosittu kohtaamispaikka on uimaranta, joka sijaitsee n. kilometrin päässä kylätalolta Vaskuujärven rannalla. Siellä tavataan väkeä omasta ja naapurikylistä eivätkä ohikulkijatkaan ole harvinaisia. Ranta sopii myös perheen pienimmille.

 
 
 

Sivua päivitetty: 13.10.2020