Tekstikoko aA

Visit Virrat

Sinitaivas, jossa pilviä
 
 

Koiraharrastuksia

Koirapuistossa koira pääsee purkamaan energiaansa muiden koirien kanssa vapaasti. Koirapuiston sääntöihin on hyvä tutustua ennen kuin päästää koiraa puistoon. Koirapuisto sijaitsee VIPstoren vieressä osoitteessa Killinkoskentie 23.

Virroilla agility, toko ja rally-toko -lajien toiminta on vireää ja koiraharrastustoimintaa pyörittää kaksi eri koiraharrastukseen erikoistunutta seuraa. Virtain-Ruoveden Kirsujen lisäksi koiraharrastusta Virroilla edistää ja tarjoaa Suomenselän Koiraharrastajat.

Agility on vauhdikas koirien esteratakilpailu, joka sopii kaikille koiraroduille. Laji vaatii hyvää yhteistyötä ohjaajan kanssa ja hyvää fyysistä kuntoa sekä koiralta että ohjaajalta. Virtain-Ruoveden Kirsuilla on käytössään agility-kenttä Marttisen saaressa, jonne seura on vuosien mittaan kalustanut agility-esteitä.

Rally-toko on hauskaa aktivointia, joka vahvistaa koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä sekä opettaa ohjaajalle hyvää koirankäsittelytaitoa. Rally-toko yhdistää elementtejä tokosta, agilitysta sekä koiratanssista ja tärkeintä lajissa on iloinen yhteistyö pilkun tarkan viilaamisen sijaan.

Koiraharrastuksen voi aloittaa myös vanhemman koiran kanssa ja molemmat seurat tarjoavat opastusta ja ryhmiä myös vasta-alkajille sekä koirakoille, joiden yhteistyö vielä hapuilee. Virtain-Ruoveden Kirsuilta voi tiedustella Marttisen agility-kentän käytöstä ja Suomenselän Koiraharrastajilta sisähallivuoroista Ahjolanportissa.

 

 

 
 
 

Sivua päivitetty: 04.08.2023