Tekstikoko aA

Visit Virrat

Sinitaivas, jossa pilviä
 
 

Suunnistaminen

Suunnistaminen on seikkailua luonnossa kaikkina vuodenaikoina. Suunnistaminen antaa haasteita järjen käytölle ja kohottaa samalla kuntoa. Se sopii harrastuksena kaikille ja sitä voi harrastaa yksin tai ryhmässä. Reitinvalinnan ja vauhdin ratkaisee fyysisten ominaisuuksien lisäksi taito sekä maasto.

Suunnistamisen ideana on liikkua maastossa siten, että löydetään karttaan merkityt rastit oikeassa järjestyksessä. Kartan lisäksi apuna käytetään usein kompassia. Suunnistaa voi aikaa vasten tai ilman ajanottoa. Rastilla käyntinsä suunnistaja todentaa leimaamalla (nykyään käytössä elektroninen leimauskortti).

Tavallisesta suunnistuksesta on syntynyt myös useita rinnakkaislajeja, kuten melontasuunnistus, lumikenkäsuunnistus,ampumasuunnistus, hiihtosuunnistus, pyöräsuunnistus, jne. 

Virroilla on hyvät mahdollisuudet harrastaa suunnistusta ja Virtain Urheilijoiden suunnistusjaosto onkin hyvin aktiivinen toimija alueella.Paikallisesti Virroilla kannattaakin hankkia lisätietoa suunnistusmahdollisuuksista ja kartoista Virtain Urheilijoiden kautta. Lisätietoja täällä 

Esimerkiksi omatoimirastien kartat saa Virtain Urheilijoiden www-sivuilta maksutta tai OP Kiinteistökeskukselta maksua vastaan. Kiintorastikarttoja myy Virroilla Kisapirtti ja R-kioski. Virroilla yksi MOBO-rata on Pukkivuoressa ja karttana on Pukkivuoren suunnistuskartta. Toinen MOBO-rata on Marttisensaaressa. MOBO on suunnistusta kartalla, joka näkyy älypuhelimessasi. Rastit ovat pysyvästi maastossa ja kierrettävissä milloin vaan.

 

 

 
 
 

Sivua päivitetty: 13.10.2020