Tekstikoko aA

Asuminen ja ympäristö

maisema-tarjanne21516553776.jpg
 
 

Maisematyölupa


Maisemaa muuttavaa maanrakennustyötä, puiden kaatamista tai muuta  näihin verrattavaa toimenpidettä ei saa suorittaa ilman lupaa  asemakaava-alueella tai yleiskaava-alueella, jos yleiskaavassa niin  määrätään.

Lupaa ei tarvita myönnetyn rakennus- tai toimenpideluvan mukaisten  töiden suorittamisen takia tarpeelliseen maanrakennustyöhön tai puiden  kaatoon. Lupaa ei tarvita myöskään vaikutuksiltaan vähäisiin  toimenpiteisiin. Toimenpiteen vähäisyyden arvioi  ympäristövalvontaviranomainen.

Sähköinen lupahakemus

Maisematyölupa haetaan sähköisesti Lupapiste.fi -palvelun kautta. Palvelun kautta voi jättää myös maisematyölupiin liittyviä kysymyksiä ja neuvontapyyntöjä.

Palveluun rekisteröidytään ensimmäisellä kerralla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.  Ohjeita palvelun käyttämiseen saat palvelun ohjesivuilta tai ympäristösuunnittelijalta.

Maisematyölupa saattaa vaatia naapurien kuulemisen. Kun olet jättänyt maisematyölupahakemuksen Lupapisteeseen, lisäämme kuultavien naapurikiinteistöjen tiedot Lupapisteen Lausunnot -välilehdelle. Sen jälkeen voit kuulla naapurit itse Lupapisteen kautta sähköpostitse, mikäli sinulla on tiedossa naapurien sähköpostiosoitteet, tai alla olevalla kuulemislomakkeella. Voit myös antaa naapurien kuulemisen viranomaisen tehtäväksi, jolloin siitä veloitetaan rakennusvalvonnan taksassa määrätty maksu.

 

Ota yhteyttä

Sini Yli-Öyrä
ympäristösuunnittelija
puh. 03 485 1353
sini.yli-oyra@virrat.fi

 
 
 

Sivua päivitetty: 18.03.2020