Tekstikoko aA

Asuminen ja ympäristö

Pilviä taivaalla
 
 

Kuntoradat ja ladut

 

Kartat

Kuntoratojen ja latujen sijainti sekä välimatkojen pituudet: Kuntoradat ja ladut.

Pukkivuori-Penkkivuori

Alue sijaitsee kaupungin keskustan tuntumassa. Alueella on kaikille käyttäjäryhmille soveltuva kuntorata- ja latuverkosto. Valaistua kuntorataa/latua on yhteensä noin kahdeksan kilometriä. Valaisematonta latua on noin 1,5 km (edestakaisin noin 3 km). Alueen laduilla voidaan hiihtää sekä perinteistä että luisteluhiihtoa.

Huippuhiihtäjien tarpeisiin löytyy FIS:n (Kansainvälinen Hiihtoliitto) kansainvälisille laduille määrittelemät mitat täyttävät ladut. Haastavia nousuja ja vauhdikkaita laskuja kaipaavan hiihtäjän kannattaa tehdä hiihtolenkkinsä urheilukeskuksesta (Sipiläntie). Astetta pienempää maastonvaihtelua kaipaavalle hiihtäjälle sopivin lähtöpaikka on Kisapirtin alue. Tällöin voidaan kiertää joko eteläinen lenkki tai pohjoisen ja eteläisen lenkin yhdistelmä. Matkaa kertyy kummassakin tapauksessa kuutisen kilometriä. Vähimmillä nousuilla ja laskuilla selvitään, kun matkaan lähdetään Korventien pysäköintipaikalta ja hiihdetään vain eteläinen lenkki, jolloin matkaa kertyy vajaa neljä kilometriä.

maastoHIIHTOreitti

Jäähdyspohjan perinteisen hiihtotavan maastohiihtoreitti alkaa noin 200 metrin päässä Korventien pysäköintipaikasta. Reitti kulkee Iso-Kotajärven sivuitse kohti Jäähdyspohjan peltoaukeita aina Majajärven pohjoisosaan. Reitti jatkuu Torisevan rotkojärvien ja Lakarintien välisessä maastossa Ahjolan kautta kohti Kisapirttiä. Jäähdyksen lenkki on kokonaisuudessaan noin 15 km. Reitti avataan lumitilanteen mukaan.

Killinkosken kuntorata ja latu

Reitistön päätepisteinä ovat Pylkkääntie ja Nauhatie. Valaistua reittiä on noin 3 km ja valaisematonta reittiä noin 1 km (edestakaisin yhteensä liki 8 km).

 
 
 

Sivua päivitetty: 12.10.2020