Tekstikoko aA

Asuminen ja ympäristö

Järvimaisema kesämökin pihalta
 
 

Ilmoitusmenettely

Huvimaja Rantaouistossa

Kirjallisella ilmoituksella voidaan hyväksyä:

Kaava-alueella  

 • Olemassa olevaan asuinrakennukseen liittyvä, enintään 10 m²  suuruinen, lämpöeristämätön rakennelma. Esim. puuvaja, varasto, aitta tai huvimaja.
 • Enintään 15 m² suuruinen erillinen katos, esim. grillikatos tai varastokatos. Katoksessa seinien pinta-alasta on vähintään 1/3 oltava  aukkoa. Rakennukseen kiinni tuleva katos (esim. katettu terassi) vaatii  toimenpideluvan.
 • Aurinkopaneeli ranta-alueella. 

Kaava-alueen ulkopuolella 

 • Olemassa olevaan vapaa-ajan asuntoon liittyvä, lämpöeristämätön, enintään 10 m² suuruinen rakennelma. Esim. puuvaja, varasto, aitta tai huvimaja.
 • Olemassa olevaan asuinrakennukseen liittyvä, lämpöeristämätön, enintään 25 m² suuruinen talousrakennus.
 • Maa- tai metsätalouden harjoittamisen kannalta tarpeellinen, lämpöeristämätön, enintään 60 m² suuruinen talousrakennus.
 • Aurinkopaneeli ranta-alueella.
 • Rakennettuun ympäristöön liittyvä erottuva kiinteä aita. 

Huomioitavaa

 • Rakennelman koko mitataan ulkomitoin.
 • Ilmoituksella hyväksyttävässä rakennelmassa saa olla vain yksi  kerros (harjakorkeus enintään 3,2 m). Mikäli esim. aitassa on parvi tai  toinen kerros, se vaatii rakennusluvan.
 • Saunarakennus vaatii koosta riippumatta aina rakennusluvan.  
 • Grillikota tai -maja, joka on umpinainen eli ei katos, ja johon  tulee kiinteä tulisija, vaatii aina, koosta riippumatta rakennusluvan.

Sähköinen lupahakemus

Rakennusvalvonnan luvat haetaan  ja myös kirjalliset ilmoitukset tehdään sähköisesti Lupapiste.fi -palvelun kautta. Palvelun kautta voi jättää myös kysymyksiä ja neuvotapyyntöjä tulevista projekteista. 

Kun haet lupaa tai teet ilmoituksen Lupapisteen kautta, ei rakennusvalvontaan tarvitse toimittaa paperihakemusta tai paperille tulostettuja piirustuksia vaan voit toimittaa tarvittavat tiedot ja liitteet sähköisenä Lupapisteen kautta.

Palveluun rekisteröidytään ensimmäisellä kerralla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Lupaa haettaessa kaikkien tontin omistajien on kirjauduttava haettavalle luvalle ennen kuin viranomainen voi antaa luvasta päätöksen. 

Lupapisteeseen kirjautumisen jälkeen valitse kartalta rakentamispaikan sijainti, ja listalta millaista lupaa olet hakemassa. Palvelu kysyy tarvittavaat tiedot ja liitteet. Lupahakemusta voit täydentää omassa tahdissasi. Viranomaisen nähtäväksi lupahakemus siirtyy vasta kun jätät sen vireille tai esität viranomaiselle kysymyksen palvelun kautta. Myös viranomainen voi kysyä sinulta lisätietoja tai pyytää täydentämään hakemusta. Tästä tulee sinulle sähköpostiin viesti.

Kaikki lupaan liittyvät keskustelut, dokumentit, lausunnot, päätökset ja piirustukset tallentuvat Lupapisteeseen.

Lisää ohjeita Lupapisteen käyttämiseen saat palvelun ohjesivuilta tai rakennusvalvonnasta.


Ilmoituksella hyväksyttävistä rakennelmista tarvitaan yleensä vähintään seuraavat tiedot / sähköiset asiapaperit:

 • Asemapiirustus tai karttaote, johon on merkitty rakennelman sijainti  ja etäisyys mm. rantaviivaan, kiinteistön rajaan, rakennuksiin. 
 • Piirustukset tai muu selvitys rakennelmasta (esim. piirros tai esite  josta selviää rakennelman ulkonäkö ja ulkomitat).

Ohje ilmoitusmenettelystä löytyy täältä (pdf)

 

Ota yhteyttä

Kimmo Jokinen
Rakennustarkastaja
puh. 03 485 1321
kimmo.jokinen@virrat.fi

Anita Rautalahti
Lupavalmistelija
puh. 03 485 1251
anita.rautalahti@virrat.fi

Paavo Karjalainen
Maankäyttöinsinööri
puh. 046 923 4684
paavo.karjalainen@virrat.fi 

Rakennustarkastajan ja lupavalmistelijan tavoittaa parhaiten puhelinpäivystysaikoina:
tiistai klo 9.00 - 11.00
torstai klo 13.00 - 15.00

Tapaamisaika on sovittava ennakkoon puhelimitse tai sähköpostilla suoraan viranhaltijan kanssa.

 
 
 

Sivua päivitetty: 04.05.2022