Tekstikoko aA

Visit Virrat

Sinitaivas, jossa pilviä
 
 

Vaskivesi

Vaskivesi sijaitsee kaupungin etelälaidalla, 20 km kaupungin keskustasta. Kylän kautta kulkee vilkas kantatie 65. Näsijärven vesistön lisäksi alueella on paljon pienempiä järviä ja lampia, joiden rantamille on rakennettu runsaasti vapaa-ajan asuntoja. Kesällä väkimäärä kaksinkertaistuu.

Vaskiveden kauniit pelto-, metsä- ja vesistömaisemat houkuttelevat luontoharrastusten pariin: kalaan, metsälle ja patikkaretkille. Kylän läpi kulkee Pirkan Taival ja E6-eurovaellusreitti. Kylän keskustassa toimii vireä koulu ja esikoulu. Koulu on ansioitunut kansainvälisenä ATK- ja metsäopetusta antavana kyläkouluna. Kylällä on ryhmäperhepäivähoito. Vaskiveden Nuorisoseuran ylläpitämä seurantalo tarjoaa tilat koululiikunnalle ja eri-ikäisten harrastusryhmille sekä kokousten ja juhlien pitoon. Liikunnan harrastajille löytyy urheilu- ja lentopallokentät sekä uimaranta. Talvella on hiihtolatuja ja jääkiekkokaukalo. Kesäaikaan tanssikansa kokoontuu Myllyniemeen, Suomen kauneimmalle rantalavalle.

Lähiruokaa, leivonnaisia ja käsitöitä sekä kirpputorilöytyjä on tarjolla Kesämakasiinissä (kesäkuukausien ajan). Kylällä toimii myös huoltoasema Cafe Virtainportti sekä RasinTupa, joka laajentaa kahvilatarjontaa viikonloppuisin pitsoihin. 

Kylän yhdistykset järjestävät kaikille avoimia tapahtumia ja retkiä. Vaskivedeltä löytyy vireitä yrityksiä, maatiloja. Tarkemmin voit tutustua palveluihin, yrityksiin, nähtävyyksiin ja tapahtumiin kylän kotisivuilla.

 
 
 

Sivua päivitetty: 13.10.2020