Tekstikoko aA

Asuminen ja ympäristö

Tarjanne-laiva vesillä
 
 

Rakennuksen purkaminen

Asemakaava-alueella rakennuksen tai sen osan purkamiselle on haettava  purkamislupa. Asemakaava-alueen ulkopuolella purkamisesta on tehtävä  ilmoitus rakennusvalvontaviranomiselle vähintään 30 päivää ennen purkamistyöhön ryhtymistä. Rakennusvalvontaviranomainen voi mainitun ajan kuluessa perustellusta syystä vaatia luvan hakemista. 

Rakennuksen purkaminen voi vaatia myös naapurin kuulemisen. Tämän voi varmistaa rakennusvalvontatoimistosta tai kysymällä asiaa Lupapisteen kautta.


Sähköinen lupahakemus

Rakennusvalvonnan luvat, myös purkamisluvat ja -ilmoitukset, haetaan/tehdään sähköisesti Lupapiste.fi -palvelun kautta. Palvelun kautta voi jättää myös kysymyksiä ja neuvotapyyntöjä tulevista projekteista. 

Kun haet lupaa Lupapisteen kautta, ei rakennusvalvontaan tarvitse toimittaa paperihakemusta tai paperille tulostettuja piirustuksia vaan voit toimittaa tarvittavat tiedot ja liitteet sähköisenä Lupapisteen kautta.

Palveluun rekisteröidytään ensimmäisellä kerralla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Lupaa haettaessa kaikkien tontin omistajien on kirjauduttava haettavalle luvalle ennen kuin viranomainen voi antaa luvasta päätöksen. 

Lupapisteeseen kirjautumisen jälkeen valitse kartalta rakentamispaikan sijainti, ja listalta millaista lupaa olet hakemassa. Palvelu kysyy tarvittavaat tiedot ja liitteet. Lupahakemusta voit täydentää omassa tahdissasi. Viranomaisen nähtäväksi lupahakemus siirtyy vasta kun jätät sen vireille tai esität viranomaiselle kysymyksen palvelun kautta. Myös viranomainen voi kysyä sinulta lisätietoja tai pyytää täydentämään hakemusta. Tästä tulee sinulle sähköpostiin viesti.

Kaikki lupaan liittyvät keskustelut, dokumentit, lausunnot, päätökset ja piirustukset tallentuvat Lupapisteeseen.

Lisää ohjeita Lupapisteen käyttämiseen saat palvelun ohjesivuilta tai rakennusvalvonnasta.  

Ota yhteyttä

Kimmo Jokinen
Rakennustarkastaja
puh. 03 485 1321
kimmo.jokinen@virrat.fi

Anita Rautalahti
Lupavalmistelija
puh. 03 485 1251
anita.rautalahti@virrat.fi

Paavo Karjalainen
Maankäyttöinsinööri
puh. 046 923 4684
paavo.karjalainen@virrat.fi 

Rakennustarkastajan ja lupavalmistelijan tavoittaa parhaiten puhelinpäivystysaikoina:
tiistai klo 9.00 - 11.00
torstai klo 13.00 - 15.00

Tapaamisaika on sovittava ennakkoon puhelimitse tai sähköpostilla suoraan viranhaltijan kanssa.

 
 
 

Sivua päivitetty: 23.02.2022