Tekstikoko aA

Ajankohtaista

  • alt=""
  • alt=""
  • alt=""
 
 

Ajankohtaista

26.03.2021

Koronatilanne 26.3.2021 – koulujen etäopetus jatkuu pääsiäisen yli ja mahdollinen korona-altistus


Kaksi uutta tartuntaa tällä viikolla ja mahdollinen korona-altistus 
Virroilla koronaesiintyvyys on pysynyt melko korkeana huolimatta rajoitustoimenpiteistä. Positiivisia koronatartuntoja on nyt 42 kpl, joista kahdeksan on tullut viimeisen kahden viikon aikana ja niistä kaksi tällä viikolla. Viimeisen kahden viikon koronaesiintyvyys Virroilla on tällä hetkellä korkea, kun sitä verrataan asukaslukuun. 

Jäljitystyöryhmä pitää mahdollisena, että Virroilla on oireettomia Covid-19 infektion kantajia, koska kaikkia tartuntaketjua ei ole pystytty jäljittämään ja sairautta esiintyy myös iäkkäämmissä ikäryhmissä. 

Mikäli olet tämän viikon keskiviikkona 24.3. aamupäivällä asioinut Virtain terveyskeskuksen laboratoriossa tai keskiviikkona tai torstaina (to-aamupäivä) 24.-25.3.2021 Virtain apteekissa, olet voinut altistua koronavirukselle. Jäljitystyöryhmä suosittaa seuraamaan vointia ja jos ilmenee hengitystieoireita, on tärkeää ottaa yhteyttä terveyskeskuksen koronanumeroon 03 485 3200 tai täyttämällä internetissä Omaolo-oirearvion. 

On edelleen ehdottoman tärkeää, että kaikki muistavat pitää turvavälit vähintään 2 metriä, käyttää käsidesiä kaupassa ja muualla asioidessa, suojata hengitystiet maskilla, välttää vierailuja kodin ulkopuolella ja jos on hengitystie- tai muita flunssaoireita, tulee heti hakeutua terveydenhuollon arvioon ja tarvittaessa koronatestiin. 

Rokotustilanne
Rokotuskampanja jatkuu Virrat-Ruovesi yhteistoiminta-alueella tällä hetkellä hitaasti rokotteiden vähäisyyden vuoksi. Nyt olemme rokottaneet yli 80-vuotiaat rokotteen halunneet kuntalaiset, seuraavaksi painopiste on yli 70-vuotiaiden rokottamisessa. Odotamme rokotustahdin hieman kiihtyvän, koska saamme jatkossa rokotteita jonkin verran aiempaa enemmän. Samanaikaisesti rokotamme pieniä määriä 65–69- vuotiaita riskiryhmäläisiä. Rokotettaviin ollaan yhteydessä terveyskeskukselta. 

Koulujen etäopetus 
Pirkanmaalla suositellaan etäopetusta perusopetuksen 7. - 9.-luokilla ja toisella asteella 5.4.2021 asti erityisen tuen oppilaita lukuun ottamatta. Aluehallintovirasto on omalla päätöksellään 25.3.2021 sulkenut yläkoulujen tilat 5.4.2021 asti.

 Aluehallintoviraston päätöksen löydät täältä. 

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmän suositukset
Lisäksi Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmän suositteli tällä viikkoa yksityistilaisuuksia (max 6 henkilöä) ja aikuisten ryhmäharrastustoiminnassa koskevien rajoitusten jatkamista 18.4.2021 saakka.

Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän suositukset löydät kokonaisuudessaan täältä.

Lisätietoja:
Vt. kaupunginjohtaja Henna Viitanen, henna.viitanen@virrat.fi, puh. 044-715 1201

 

 
 
 

Sivua päivitetty: 22.04.2024