Tekstikoko aA

Visit Virrat

torisevakesalla.jpg
 
 

Näe ja koe Virrat 

Tältä sivulta löydät viisi vinkkiä, missä käydä kun tulet Virroille!

 

Viisi näkemistä ja tekemistä Virroilla

Killinkosken Wanha tehdas


Killinkosken Wanhan tehtaan alueella on paljon nähtävää ja koettavaa koko perheelle läpi vuoden. Alueelta löytyy monipuolinen kattaus museoita sekä näyttelyitä ja kesäaikaan kirpputori.


 

 

Marttisen saari ja Perinnekylä

Nuorisokeskus Marttinen ja Virtain Perinnekylä sijaitsevat Marttisen saarella valtatien 23 varressa nelisen kilometriä Virtain keskustasta länteen. Perinnekylä vie vierailijansa aikamatkalle 1800-luvun suomalaiselle maaseudulle historiallisten rakennusten ja museoiden kautta.  

 

Torisevan luontopolku ja kahvimaja

Torisevan rotkojärvet ovat maankuulu nähtävyys aivan kantatie 66:n kupeessa noin 5 km Virtain keskustasta Ruoveden suuntaan. Vuonna 1936-perustettu Kahvimaja sijaitsee näköalapaikalla luonnonkauniin Alaisen Torisevan rannalla.

 

Laivaranta ja rantapuisto

Laivaranta on Runoilijan tien s/s Tarjanne -höyrylaivan pohjoinen päätesatama. Laivarannassa on lapsiystävällinen uimaranta hyppytorneineen, vehreä rantapuisto ja vierasvenesatama. Kesäaikana rantaterassi Baarpuurissa on à la carte -ravintolapalveluiden ohella mm. polkupyörien, SUP -lautojen vuokrausta. 

Risteily höyrylaiva Tarjanteella

Runoilijan tienä tunnettua Tampereen ja Virtain välistä vesireittiä liikennöi vuonna 1908 rakennettu Suomen ainoa reittiliikenteessä yhä kulkeva matkustajahöyrylaiva, S/S Tarjanne. Koe Tarjanneveden parhaimmat maisemat Tarjanteen kieroksella, joka  sisältää lounaan, laivamatkan ja bussikuljetuksen. 
 
 

Sivua päivitetty: 27.12.2023