Tekstikoko aA

Visit Virrat

  • kutukiemura652447271.jpg
  • pilvet-henrik-dagnevall-hd-markkinointi.jpg
 
 
 

Virtain maastoliikuntareitistö

Sivustoa päivitetään.

Information in English can be found here.


Maastoliikuntareitti kulkee Virtain keskustan alueella ja siinä on mahdollisuus valita pienempiä ja isompia lenkkejä. Maastoliikuntareitti on tarkoitettu jalkaisin ja maastopyörillä tapahtuvaan ulkoiluun sulan maan aikaan. Reitillä on ohjeellinen kiertosuunta ja reittimerkinnät on asetettu sen mukaisesti. Ota kuitenkin huomioon, että reitillä voi olla vastaantulijoita. Koirat tulee pitää kytkettyinä. Reitin suuntamerkit ja merkinnät puissa ovat sinisellä värillä.

Reitti sisältää pääsääntöisesti maastopolkuja, metsäautoteitä, radanvarsia, siirtymiä jalkakäytävillä ja kaduilla. Reitillä myös valtatien ylityksiä, toimi varovaisuutta noudattaen.

Maasto on hyvin vaihtelevaa vaativuudeltaan. Reitti sisältää muutaman erittäin haasteellisen kohdan johtuen mm. reitin jyrkkyydestä. Haasteellisimmat kohdat ovat Puttosharjulla (jyrkkä kohta mäessä ja kapea polku rinteellä) ja Heinäahon kaarisillalla (silta on jyrkkä ja liukas). Reitillä kulkeminen tapahtuu omalla vastuulla.

Huomioi, että polkuosuuksilla on myös juuria, kiviä ja puunrunkoja, jotka voivat olla kosteina liukkaita. Reitistö on käytössä sulan maan aikaan, ei talvikunnossapitoa. Maastoliikuntareitin osana on myös kaksi tekniikkarataa, liikuntapuistossa (Urheilukuja 1) ja Marttisessa (Herrasentie 16), jossa pääsee harjoittelemaan maastopyöräilyn taitoharjoittelua. 

Reitin ylläpidosta vastaa Virtain kaupunki, puh. (03)485 111

 
Marttisen pappilaMakkarakosken myllyTykkitie ja KeiturinvuoriVanha junarata ja Heinäahon kaarisiltaLaivarantaPukki- ja Penkkivuori

Pukkivuoren alueen kuntoreitit ovat kesäisin maastoliikuntareitistön ja frisbeegolfin käytössä. Pukkivuori Disc Golf Park on 18-väyläinen frisbeegolfrata, joka kulkee vaihtelevassa maastossa osittain laskettelurinteessä. Talvisin alueella kulkee noin 8 km:n latuverkosto, josta suurin osa on valaistu. Pukkivuoren rinteet ovat talvisin aktiivisesti laskettelijoiden käytössä. Pukkivuoren rinteen voi kiivetä ylös myös 125 metrisiä kuntoportaita pitkin. Huipulta voi ihastella avautuvaa kaupunkimaisemaa. 

Pukkivuoren kuntoportaista avautuvaa maisemaa


Pukkivuoren laskettelurinteellä toimii myös Pukkivuori Bike Park, jossa on viisi alamäkireittiä. Bike Park on toiminnassa sulan maan aikaan. Pukkivuoren yhteydessä sijaitsee Virtain kaupungin liikuntapuisto, jossa on ulkokuntosali, pump track-rata, urheilukenttä, sekä katukoripallokenttä ja maastopyöräilyn tekniikkarata. Urheilukentän reunalla olevassa huoltorakennuksessa on myös käytettävissä wc- ja suihkutilat. 

Hoidetun kuntorataverkoston kartat löydät alta:
Kartta 

Reitti kulkee Penkkivuoren ja Pukkivuoren mäkisessä maastossa. Maastoliikuntareitistön eteläpäässä, Löyttyjärven rannalla, sijaitsee Löytyn laavu, jonne pääsee kätevästi viettämään evästaukoa.

RajaniemiPuttosharjuHerraskylä
 

 

 

 

 
 
 

Sivua päivitetty: 16.08.2023