Tekstikoko aA

Terveys- ja sosiaalipalvelut

Kaksi nallea istumassa tuolilla pitäen toisiaan tassuista kiinni
 
 

Asumispalvelut ja vanhainkotihoito

Virrat-Ruovesi yhteistoiminta-alueella vanhusten asumispalvelu- ja laitoshoitopaikoista vastaa Keiturin Sote Oy. Keiturin Soten asumispalveluihin voit tutustua Keiturin Soten sivuilla.

Sosiaalihuoltolain mukainen asumispalvelu on kotona asumista.

Virrat- Ruovesi yhteistoiminta- alueella asiakkaille tarjotaan tehostettua palveluasumista, mikä tarkoittaa ympärivuorokautista kotihoitoa ja hoivaa.

Asumispalvelussa asuva asiakas asuu vuokra-asunnossa, maksaa itse vuokran, ruuan, lääkkeet ja muut menonsa. Asiakas voi hakea Kelan etuuksia, kuten asumistukea ja hoitotukea.

Tehostetussa palveluasumisessa asuva asiakas maksaa hoidosta ja hoivasta kunnalle kotihoidon maksua. Maksu lasketaan asiakkaan bruttotuloista (kaikki verolliset ja verottomat tulot huomioidaan). Maksun määrääminen perustuu lakiin sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista (734/92) ja asetukseen sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista (912/92).

Mikäli asiakkaan rahat eivät riitä välttämättömiin menoihin, hänelle tehdään hakemuksesta (ei automaattisesti) maksuvaralaskelma, jossa tarkastellaan asiakkaan nettotuloja ja menoja. Hakemus tehdään sosiaalityöntekijälle. Hakemuslomakkeita saa sosiaalityöntekijältä ja asumispalveluyksiköistä. Hakemukseen liitetään tositteet menoista (esim. vuokra, lääkemenot) ja selvitys tuloista.

Vanhainkotihoito on pitkäaikaista laitoshoitoa (ei kotona asumista).
Laitoshoidon maksu määräytyy eri lailla kuin asumispalveluissa ja vanhainkotihoidon asiakasmaksuun sisältyy kaikki eli asiakas ei maksa erikseen esimerkiksi vuokraa eikä lääkkeitään.

 
 

Ota yhteyttä

 

Hanna-Leena Simonen
vastaava asiakasohjaaja (Virrat-Ruovesi)
puh. 044 715 1333

Sari Mäntyharju

asiakasohjaaja (Virrat-Ruovesi)

puh. 050 535 5284


 

Hakemus vanhustyön yksiköihin

 
 
 

Sivua päivitetty: 16.04.2021