Tekstikoko aA

Terveys- ja sosiaalipalvelut

Kaksi majavaa nenät vastakkain
 
 

Mitä tarkoitetaan kotipalveluiden tukipalveluilla ?

Tukipalveluilla täydennetään kotipalvelun antamaa henkilökohtaista huolenpitoa. Tukipalvelut ovat monesti ensimmäisiä palveluita, joita asiakas tarvitsee itsenäisen asumisen tueksi. Tukipalveluita voivat saada myös henkilöt, jotka eivät tarvitse muuta kotipalvelun tai kotihoidon palvelua.

Tukipalveluja ovat esimerkiksi:

  • siistiminen
  • vaatehuolto
  • kauppa- ja muut asiointipalvelut
  • sosiaalista kanssakäymistä edistävät palvelut.

Miten palvelusteli toimii ?

Palveluseteli on määrärahasidonnainen palvelu, ts. se ei kuulu subjektiivisen oikeuden piiriin. Vuodelle 2018 palveluseteliin varattu määräraha on Virroilla 25 000 € ja Ruovedellä 10 000 €.

Palvelusetelin käyttö

Perusturvalautakunta on 31.10.2017 kokouksessaan hyväksynyt sähköisen palvelusetelijärjestelmän käyttöön siirtymisen. Perusturvalautakunta on samalla hyväksynyt myös rintamaveteraanien kotiin vietävien avopalveluiden tuottamisen sähköisellä palvelusetelillä. Näin ollen niiden palveluntuottajien, jotka ovat nyt tehneet veteraanipalvelua, mutta eivät ole olleet palvelusetelituottajia, täytyy hakeutua palvelusetelituottajiksi.

Mikäli palvelutuottajien tuntihinta on enemmän kuin palvelusetelin arvo, laskuttaa yrittäjä suoraan asiakasta palvelusetelin arvon ylittävästä osuudesta. Kaupungin osuuden yrittäjä laskuttaa sähköisessä palvelusetelijärjestelmässä.

Asiakas saa tulosteen sähköisestä palvelusetelistä, suunnitelman palvelun sisällöstä sekä listauksen palveluntuottajista. Palveluseteliyrittäjälle tärkein tieto on asiakkaan palvelusetelissä oleva palvelusetelin numero, jonka avulla hän löytää ko. asiakkaan sähköisestä järjestelmästä. Asiakkaan tulosteessa on yrittäjälle oma leikattava osa, jossa em. tieto on. Mikäli samalla palvelusetelillä tehdään palveluja useamman yrittäjän toimesta, yrittäjä voi esim. ottaa kuvan tulosteesta ja näin saada numerosarja muistiinsa.

Palveluseteli arvo:

- kotihoidon tukipalvelussa 22 €/h, kun bruttokuukausitulo on alle 1400 €/kk

- 15 €/h, kun bruttokuukausitulo on yli 1400 €/kk

 
 
 

Sivua päivitetty: 12.10.2020