Tekstikoko aA

Terveys- ja sosiaalipalvelut

Kaksi majavaa nenät vastakkain
 
 

Terveys- ja sosiaalipalvelut

Sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen järjestämisvastuu on siirtynyt Pirkanmaan hyvinvointialueelle 1.1.2023 alkaen. Otsikoiden Terveyspalvelut ja Sosiaalipalvelut alta löydät  kaikki Virtain kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluiden yhteystiedot ja palvelut.

Virtain kaupungin terveys- ja sosiaalipalvelujen lomakkeet eivät ole enää käytössä, jatkossa löydät ajantasaiset lomakkeet hyvinvointialueen sivuilta: Sähköiset palvelut käytössäsi - pirha.fi

22.12.2022

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa virtolaisten sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen järjestämisestä 1.1.2023 alkaen - Keiturin Sote jatkaa edelleen palvelujen tuottajana


Vuoden 2023 alussa hyvinvointialueet aloittavat toimintansa suomalaisten sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden järjestäjänä. Pirkanmaan hyvinvointialue Pirha järjestää 1.1.2023 alkaen aiemmin Virtain kaupungin järjestämisvastuulla olleet sosiaali- ja terveyspalvelut. Myös pelastustoimi siirtyy kunnilta hyvinvointialueille.

Pirkanmaan hyvinvointialue palvelee kaikkia Pirkanmaan asukkaita. Hyvinvointialueiden vastuulle kuuluu jatkossa kuntien hoitamista tehtävistä muun muassa perusterveydenhuolto, sosiaalityö, hammashoito, mielenterveys- ja päihdepalvelut, ikääntyneiden asumispalvelut, vammaispalvelut, opiskeluhuollon kuraattori- ja psykologipalvelut, kuntouttava työtoiminta sekä pelastustoimi. Lisäksi hyvinvointialueiden vastuulle siirtyy aiemmin sairaanhoitopiirien vastuulla ollut erikoissairaanhoito.

Virtain kaupungilta Pirkanmaan hyvinvointialueelle siirtyy noin 40 työntekijää sosiaalitoimistosta ja kuntouttavasta työtoiminnasta. Keiturin Sote jatkaa edelleen toimintaansa palveluntuottajana Virroilla ja Ruovedellä, mutta yhtiön omistus vaihtuu Virtain kaupungilta Pirkanmaan hyvinvointialueelle. Yhtiö jatkaa siten Pirkanmaan hyvinvointialueen konsernissa. Keiturin Sote Oy:n työntekijöiden työnantaja ei siten vaihdu.

Sote-uudistus on Suomen historian yksi merkittävimmistä hallinnollisista uudistuksista. Uudistus toteutetaan, jotta palvelut voidaan järjestää asukkaiden tarpeita varten aiempaa paremmin. Tarkoituksena on vahvistaa ennaltaehkäiseviä palveluja ja perusterveydenhuoltoa, jotta ihmiset saisivat tarvitsemansa palvelut riittävän aikaisin ja kallista erikoissairaanhoitoa tarvittaisiin vähemmän. Hyvinvointialue kehittää palvelujaan tulevien vuosien aikana.

Virtolaiset saavat sosiaali- ja terveyspalvelut edelleen tutuista toimipisteistä
Ensi vuoden alussa palvelut eivät muutu oleellisesti. Virtain kaupunki vuokraa nykyiset tilat hyvinvointialueelle 3+1 vuoden vuokrasopimuksella. Virtolaiset voivat asioida omassa terveyskeskuksessaan kuten aiemminkin ja palvelut löytyvät tutuista paikoista. Hoito- ja asiakkuussuhteet eivät muutu. Nykyiset ajanvaraukset, lähetteet sekä asiakas- ja potilastiedot säilyvät.  

Osa kuntien sote-palvelujen lankanumeroista muuttuu. Uudet numerot tulevat verkkosivuille. Muuttuvissa numeroissa on kevään ajan soitonsiirto ja vuoden loppuun asti tiedote. Kaikki matkapuhelinnumerot ja Taysin numerot säilyvät ennallaan.  Ajantasaiset puhelinnumerot löydät Keiturin Sote Oy:n ja Pirkanmaan hyvinvointialueen nettisivuilta.

Palveluihin pääsyn kriteerit, palkkiot ja korvaukset sekä asiakasmaksut yhtenäistyvät koko Pirkanmaalla. Joihinkin etuuksiin ja asiakasmaksuihin tulee pieniä muutoksia. Myös korvausten ja palkkioiden maksupäivät saattavat muuttua. Jos kunnan tekemään päätökseen tulee muutos, siitä toimitetaan uusi päätös asiakkaalle. Osa sähköisen asioinnin suostumuksista tai kielloista tehdään uudelleen seuraavan asioinnin yhteydessä. Pirkanmaan hyvinvointialueen laskut voi tilata sähköisesti verkkopankissa.

Lisätietoa:
www.keiturinsote.fi
www.pirha.fi

 

Keiturin Sote Oy

Keiturin Sote Oy

Keiturin Sote Oy tuottaa terveyspalvelut Virroilla ja Ruovedellä.

Pirkanmaan hyvinvointialue

Pirkanmaan hyvinvointialue

Tervetuloa Pirkanmaan hyvinvointialueen verkkosivuille!
Pirkanmaan hyvinvointialue järjestää ja pääosin myös tuottaa julkiset sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut Pirkanmaalla. Palvelupaikat ja palveluntuottajat ovat ennestään tuttuja kuntien ja Taysin sekä yhtiöiden palvelupaikkoja.

Sähköinen perhekeskus

Sähköinen perhekeskus

Sähköisestä perhekeskuksesta löydät lapsille, nuorille ja perheille kohdennetut palvelut Virroilla ja Ruovedellä.

 

Vauvaraha

Vauvaraha

Virtain kaupunki maksaa vuoden aikana syntyneistä virtolaisista vauvoista vauvarahan. Vauvaraha koskee vuoden 2020 alusta ja sen jälkeen syntyneitä. Hakulomake: pdf, docx.

Eläinlääkäri

Eläinlääkäri

Eläinlääkärin ja ympäristöterveydenhuollon palvelut löydät täältä.

 
 
 
 

Sivua päivitetty: 08.03.2024