Tekstikoko aA

Tapahtumakalenteri

  • Alt=""
  • alt=””
 
 

Vallitsevan tilanteen vuoksi, huomaathan, että tapahtumien tietoihin saattaa tulla muutoksia. Tarkista aina ajantasaiset tiedot suoraan tapahtuman omilta sivuilta tai yhteyshenkilöltä, jos se on tapahtumassa ilmoitettu.

 

Tapahtumat

24.03.2022 klo 14:00 – 19.05.2022 klo 16:15

Ihmeelliset vuodet vanhemmuusryhmä 6-12v lasten vanhemmille


Sijainti: Nuorisotila Virrat
Yhteyshenkilö: Sari Nurminen 040 544 3139


Ihmeelliset vuodet - vanhemmuusryhmä on tarkoitettu 6–12-vuotiaiden käytöksellään oireilevien lasten vanhemmille. Ohjelman tavoitteena on lasten käytöshaasteiden vähentäminen sekä sosiaalisten taitojen ja tunteiden säätelyn lisääminen. Keskustelut ovat luottamuksellisia eikä ryhmäkerroista kirjata mitään. Ryhmä on osallistujille maksuton. 


Ryhmä kokoontuu keväällä 7 kertaa; 24.3, 31.3, 7.4, 14.4, 28.4, 12.5 ja 19.5 klo 14-16.15. Paikkana Virtain nuorisotila. Ryhmää ohjaa Sari Nurminen (sh) Mielenterveysomaiset Pirkanmaa, FinFami ry:stä. 

Vanhemmuusryhmässä tuetaan vanhempia ottamaan käyttöön vaikuttaviksi todettuja myönteisiä kasvatuskeinoja. Pitkäjänteisellä lapsen hyvän käytöksen vahvistamisella ja huonon sammuttamisella saadaan aikaan muutoksia lapsen käytöksessä. Samalla vahvistetaan lapsen itsetuntoa ja suoriutumista päiväkodissa ja koulussa.

Vanhemmuusryhmässä huomioidaan jokaisen perheen yksilölliset tavoitteet ja voimavarat. Vanhemmuusryhmän sisällöt käsittelevät;
•aikuisen läsnäoloa
•leikin merkitystä
• erilaisten taitojen opettamista lapsille
•johdonmukaista kehumista
•kannustamista ja palkitsemista
•sekä rajojen asettamista ja keinoja, joilla puuttua lapsen ei-toivottuun käytökseen 

Sisältöjä käsitellään monipuolisesti erilaisin työtavoin: vuorovaikutustilanteita tarkastellaan videoesimerkkien avulla, taitoja harjoitellaan ryhmässä, pareittain ja pienryhmissä pohditaan ja keskustellaan, jaetaan kokemuksia ja käytännön vinkkejä, reflektoidaan omaa toimintaa ja asetetaan tavoitteita kotiharjoittelulle. Vertaisjakamisella ja -tuella on merkittävä rooli ryhmässä. Ryhmään mahtuu n. 8 osallistujaa ja kaikki ryhmään hakijat haastatellaan lyhyesti puhelimitse.

Lisätietoa Mielenterveysomaiset Pirkanmaa, FinFami ry:stä: finfamipirkanmaa.fi


 

Tapahtumat

 
 
 

Sivua päivitetty: 17.05.2022