Tekstikoko aA

Matkailu

pilvet1661639561.jpg
 
 

Vaskivesi

Vaskivesi sijaitsee kaupungin etelälaidalla, 20 km kaupungin keskustasta. Kylän kautta kulkee vilkas kantatie 65. Näsijärven vesistön lisäksi alueella on paljon pienempiä järviä ja lampia, joiden rantamille on rakennettu runsaasti vapaa-ajan asuntoja. Kesällä väkimäärä kaksinkertaistuu.

Vaskiveden kauniit pelto-, metsä- ja vesistömaisemat houkuttelevat luontoharrastusten pariin: kalaan, metsälle ja patikkaretkille. Kylän läpi kulkee Pirkan Taival ja E6-eurovaellusreitti. Kylän keskustassa toimii vireä koulu ja esikoulu. Koulu on ansioitunut kansainvälisenä ATK- ja metsäopetusta antavana kyläkouluna. Kylällä on ryhmäperhepäivähoito. Vaskiveden Nuorisoseuran ylläpitämä seurantalo tarjoaa tilat koululiikunnalle ja eri-ikäisten harrastusryhmille sekä kokousten ja juhlien pitoon. Liikunnan harrastajille löytyy urheilu- ja lentopallokentät sekä uimaranta. Talvella on hiihtolatuja ja jääkiekkokaukalo. Kesäaikaan tanssikansa kokoontuu Myllyniemeen, Suomen kauneimmalle rantalavalle.

Kyläyhdistyksen talkoovoimin hoitama Kesämakasiini vahvistaa kylän yhteisöllisyyttä kokoamalla kyläläiset, kesäasukkaat ja ohi kulkevat ostamaan lähiruokaa, leivonnaisia ja käsitöitä tai tekemään kirpputorilöytöjä. Kylän yhdistykset järjestävät kaikille avoimia tapahtumia ja retkiä. Vaskivedeltä löytyy vireitä yrityksiä, maatiloja ja monipuolisia palveluita, kuten huoltoasema, kahvio ja taksi. Tarkemmin voit tutustua palveluihin, yrityksiin, nähtävyyksiin ja tapahtumiin kylän kotisivuilla.

 
 
 

Sivua päivitetty: 10.07.2019