Tekstikoko aA

Matkailu

virtain-juhannus-henrik-dagnevall-hd-markkinointi1124698910.jpg
 
 

Virtain Perinnekylä

Virtain Perinnekylä on koko perheen museo- ja matkailukohde, joka sijaitsee kauniissa kulttuurimaisemassa historiallisesti arvokkaalla Marttisen saarella. Rajalahden talomuseossa ja Halin metsäkämpällä voi tutustua virtolaiseen talonpoikaiselämään 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa sekä tukkijätkien arkeen ja metsätöihin 1950- ja 60-luvuilla. Perinnekylässä on myös useita muita vanhoja rakennuksia kuten hollitalli (1820-luku), harakkamylly (1828), savusauna (1840-luku) ja pitäjänmakasiini (1878).

Alueella on myös 1900-luvun sotahistoriaa esittelevä Sotaveteraanimuseo, Herraskosken kanava ja kanavamuseo, vanha työväentalo Torppa, Ravintola Mikontalo, ratsastustalli sekä Virtain 4H-yhdistyksen maatila. Kesäisin alueen tarjontaan kuuluvat lisäksi 4H-tilan kotieläinpiha, leikkikenttä, kioski sekä käsityö-, lahjatavara- ja taidemyymälät.

Perinnekylän museot ovat avoinna yleisölle kesäkaudella, jolloin alueella on myös useita näyttelyitä ja tapahtumia. Ryhmille järjestetään tilauksesta opastettuja museokierroksia ympäri vuoden.

Marttisen saarella Perinnekylän välittömässä läheisyydessä toimivat Nuorisokeskus ja Lomasaari Marttinen monipuolisine ruokailu-, majoitus-, juhla-, kokous- ja ohjelmapalveluineen. Alueella on myös venelaiturit vierasvenepaikkoineen, uimaranta, Herraskoski kalastusmahdollisuuksineen sekä kenttälinnoitusalue ja luontopolku.

Perinnekylä sijaitsee Järvi-Suomentien (tie 23) varrella noin neljä kilometriä Virtain keskustasta Parkanon ja Porin suuntaan.


Herrasentie 16, VIRRAT

 
 
 

Sivua päivitetty: 17.06.2019