Tekstikoko aA

Matkailu

pilvet-henrik-dagnevall-hd-markkinointi.jpg
 
 

Jousiammunta

Jousiammunnalla on pitkät juuret ja ensimmäiset jouset on kehitetty kymmeniä tuhansia vuosia sitten. Jousiammunta on monipuolinen harrastus, jota voi harrastaa monella eri tavalla (mm. sisällä, ulkona kentällä tai maastossa) ja monenlaisella jousella. Jousta voidaan käyttää myös monipuolisesti metsästyksessä.

Jousiammunta voi olla koko perheen yhteinen laji, sillä siinä ei ole ikärajoja. Se soveltuu myös hyvin vammaisurheilulajiksi. Jousiammunta on laji, jolla voi helposti irrottautua arjen haasteista, koska ammunta vaatii niin paljon keskittymistä. Se siis kehittää keskittymiskykyä ja kehonhallintaa.

Jousiammunnasta harrastuksena löytyy netistä paljon tietoa. Suosittelemme esimerkiksi oheista linkkiä: https://www.ensinuolet.fi/jousiammunta-harrastuksena/

Virroilla jousiammuntaa voi kokeilla harrastuksena esimerkiksi Lomakeskus Pukkilassa https://lomakeskuspukkila.fi/palvelut/ohjelmapalvelut ja vaikkapa tyhy-päivän ohjelmanumerona Nuorisokeskus Marttisessa https://www.marttinen.fi/nuorisokeskus/ohjelmat/tutustu/  

Virroilla toimii lisäksi pieni, mutta aktiivinen jousiammuntaseura Virtain Jousiampujat http://www.phpoint.fi/humaaul/ Osa seuran kokeneista jäsenistä ampuu myös kilpaa jousilla. Pieni seura tarjoaa mahdollisuuksiensa mukaan opastusta lajin alkuun pääsemiseksi.

 
 
 

Sivua päivitetty: 29.07.2020