Tekstikoko aA

Elinkeinot ja työllisyys

Kuva koronaviruksesta
 
 

Korona-apua yrittäjille!

Yrittäjät, apua on saatavilla koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa! Tässä teille kootusti tietoja ja linkkejä palveluihin, joita nyt on saatavilla. 

Päivitämme sivua jatkuvasti, kun uutta tietoa saadaan!

Ajankohtaista tietoa ja rahoitusinfoa löydät alla olevan linkin kautta:

Yritystulkki


Yritysten kustannustuki

Yrityksille tiedoksi, että kustannustuen kolmas hakukierros alkaa 27.4. – Mukana yksinyrittäjätuki ja sulkemiskorvaus.

Kustannustuen kolmas hakukierros avautuu 27.4.2021 ja sulkemiskorvauksen haku 12.5.2021. Haku päättyy 23. kesäkuuta. Yksinyrittäjät voivat saada vähintään 2 000 euron tuen. Suljetut yritykset voivat hakea myös kustannustukea.

https://www.valtiokonttori.fi/…/ko…/yritysten-kustannustuki/


Business Finland rahoitus

Uusi tilapäinen TKI-laina

Vähintään kuusi henkeä työllistävät yritykset voivat hakea rahoitusta tutkimukseen, kehitykseen ja innovointiin.

  • Projektin koko vähintään 150000 €, lainan suuruus on 100000 - 500000 €
  • Laina-aika pääsääntöisesti 7-10 vuotta.
  • Hakuaika 14.5.2021 saakka.
Lisätietoa: www.businessfinland.fi/tki-laina-hairiotilanteisiin


Kiertotalouden investointiavustus 16.4.2021 saakka

Rahoitus on tarkoitettu innovatiivisiin investointeihin, jotka parantavat ympäristönsuojelun tasoa yli EU:n normien. Rahoituksen kohteena voivat olla teolliseen rakentamiseen liittyvät investoinnit, liiketoimintaekosysteemien kiertotaloutta parantavat investoinnit, digitaalisten ratkaisujen rakentamista koskevat investoinnit tai jätteen kierrätystä ja uudelleenkäyttöä koskevat investoinnit. Rahoitus on avustusta ja sen taso määritellään tapauskohtaisesti. Tukea ei makseta ennakkona vaan jälkikäteen loppuraporttia ja -tilitystä vastaan.

Lisätietoa Kiertotalouden investointiavustuksesta www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiak...Yrittäjällä on oikeus Kelan maksamaan työmarkkinatukeen

Yrittäjän työmarkkinatuki

Kela maksaa yrittäjille työmarkkinatukea 30.6.2021 saakka, jos yritystoiminta on kärsinyt koronaepidemian vuoksi. Yrittäjällä on oikeus Kelan maksamaan työmarkkinatukeen asti, jos päätoiminen työskentely yrityksessä on päättynyt tai tulot ovat vähentyneet koronaepidemian vuoksi. Tukea voi saada yritysmuodosta riippumatta, eikä yritystoimintaa tarvitse lopettaa. Työmarkkinatuen takautuva hakuaika on 3 kuukautta.

  • Kela voi maksaa yrittäjälle työmarkkinatukea, jos päätoiminen työskentely yrityksessä on päättynyt tai yrittäjätulo on epidemian vuoksi vähemmän kuin 1 089,67 e/kk.
  • Tavallisesti yritystoiminnan tulojen sovittelussa käytetään edellisen vuoden verotustietoja. Jos yrittäjän tulot ovat muuttuneet koronavirusepidemian vuoksi, yrittäjä voi väliaikaisesti itse ilmoittaa Kelaan, kuinka paljon nykyiset tulot ovat. Kela sovittelee nämä tulot yhteen etuuden kanssa.
  • Työttömyysetuuden suojaosaa on korotettu väliaikaisesti. Suojaosa on se määrä, jonka voi ansaita ilman, että se vaikuttaa etuuteen. Voit yrittäjänä ansaita bruttona eli ennen verojen vähentämistä 465 €, jos etuus maksetaan 4 viikon välein tai 500 €, jos etuus maksetaan kuukauden välein.

Lisätietoja:

- Yrittäjän työttömyysturva
- Tietopaketti koronakriisin vaikutuksista etuushakemuksiin ja etuuksien saajiin
- TE-palvelujen tiedote: Yrittäjä: Jos oikeutesi työmarkkinatukeen saa jatkoaikaa, TE-toimisto on sinuun yhteydessä


Kauppakamarin sivulta löydät kootusti vastauksia niin työvoimaan liittyviin kysymyksiin kuin talouteen ja rahoitukseen liittyviin asioihin. Tietoa löytyy esim. työeläkemaksuihin liittyvistä helpotuksista. Sivuilla on myös osuus usein kysytyille kysymyksille. 


Finnvera suhtautuu joustavasti kaikkiin koronaviruksen aiheuttamiin rahoituksen järjestelytarpeisiin. Koronaviruksen aiheuttamassa poikkeuksellisessa tilanteessa Finnvera turvaa yritysten lisääntyneitä käyttöpääomatarpeita takaamalla 80 % lainasta ilman vakuuksia. Toiminimeä voidaan rahoittaa samalla tavalla kuin osakeyhtiötä. Saadakseen lainan takauksen, yrityksellä tulee olla pidemmän aikavälin kannattavan liiketoiminnan edellytykset. Rahoituksella ei voi maksaa pois aiempia lainoja. Lyhennysvapaata jo olemassa oleviin lainoihin voi hakea sähköisellä hakemuksella osoitteesta online.finnvera.fi


Pirkanmaan Yrittäjillä on jäsenilleen maksuttomat neuvontapalvelut puh. 03 251 6500. Pirkanmaan Yrittäjien ja Pirkanmaan Yrityskummien yhteinen tukipalvelu vaikeuksissa oleville yrittäjille palvelee numerossa 03 251 6513. Sivuilta löytyy kattavasti tietoa ja Yrittäjät kokoavat jatkuvasti päivittyvää korona-ohjeistusta yrittäjille. 


Voitte olla aina yhteydessä myös kaupungin elinkeinotiimiin. 

Teitä auttaa: 

  • Yritys- ja markkinointikoordinaattori
    puh. 044 7151 411         
 
 
 

Sivua päivitetty: 21.07.2021