Tekstikoko aA

Elinkeinot ja työllisyys

koronavirus.jpg
 
 

Korona-apua yrittäjille!

Yrittäjät, apua on saatavilla koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa! Tässä teille kootusti tietoja ja linkkejä palveluihin, joita nyt on saatavilla. 

Päivitämme sivua jatkuvasti, kun uutta tietoa saadaan!


Pirkanmaan kunnissa on nyt auki haku yksinyrittäjien korona-avustukselle. Hakeminen edellyttää vahvaa tunnistautumista. Lisätietoja löydät tästä.

HUOM!!!


Laki yrittäjien oikeudesta työttömyysturvaan on tullut voimaan 8.4.2020! Käy katsomassa tarkemmat tiedot TE-palvelujen sivuilta.Verohallinto tulee helpottamaan toistaiseksi maksujärjestelyn ehtoja. Lisäksi Valtionvarainministeriö valmistelee lakimuutosta tilapäisestä viivästyskoron alentamisesta niiden verojen osalta, jotka kuuluvat maksujärjestelyyn. Näiden muutoksien ensisijainen tavoite on helpottaa erityisesti yritysten ja toiminimiyrittäjien maksuvaikeuksia koronavirustilanteessa. Voit hakea maksujärjestelyä OmaVerossa.


Kauppakamarin sivulta löydät kootusti vastauksia niin työvoimaan liittyviin kysymyksiin kuin talouteen ja rahoitukseen liittyviin asioihin. Tietoa löytyy esim. työeläkemaksuihin liittyvistä helpotuksista. Sivuilla on myös osuus usein kysytyille kysymyksille. 


Hallitus on valmistellut mittavan tukipaketin ja ELY-keskuksille myönnetään 50 miljoonaa euroa yritysten kehittämisavustuksiin koronavirusepidemian haittojen torjumiseksi. 

Avustukset suunnataan pienyrityksille, joissa työskentelee max. 5 työntekijää yritysmuodosta riippumatta. Haku on avautunut 31.3.2020. Tästä pääset katsomaan kootut tiedot rahoituksesta.

Yksinyrittäjille tarkoitetun rahoituksen valmistelu on käynnissä ja siitä tiedotetaan myöhemmin.

 • ELY-keskuksen antama tukitaso on  80 %. Tuki ei ole tarkoitettu käyttöpääomaksi vaan ainoastaan kehitykseen. Tuesta voi saada maksuennakkoa 70 %.
 • Haettavana olevien konsultointipäivien hinta on vain 30 €/pv. Toteutus tapahtuu etäyhteydellä.

Yhteydenotot tukiin liittyen suoraan ELY-keskuksen valtakunnalliseen puhelinpalveluun puh. 0295 024 800 tai sähköpostiin poikkeusrahoitus.ely@ely-keskus.fi.

Ohje ELY-keskukselta: Ota reippaasti yhteyttä ja katsotaan sitten yhdessä keneltä tukea voi hakea!


Business Finland tarjoaa liiketoiminnan esiselvitys- ja kehittämisrahoitusta häiriötilanteissa yrityksille, joissa on 6-250 työntekijää. 

Rahoitusta ei voida myöntää, jos kyseessä on suuri yritys, toiminimi, julkinen organisaatio, säätiö tai yhdistys. 

Tuesta voi kysyä sähköpostilla poikkeusrahoitus@businessfinland.fi tai puhelinpalvelusta 029 469 5800 (arkisin klo. 9-15).


Finnvera on luvannut suhtautua joustavasti kaikkiin koronaviruksen aiheuttamiin rahoituksen järjestelytarpeisiin. Koronaviruksen aiheuttamassa poikkeuksellisessa tilanteessa Finnvera turvaa yritysten lisääntyneitä käyttöpääomatarpeita takaamalla 80 % lainasta ilman vakuuksia. Toiminimeä voidaan rahoittaa samalla tavalla kuin osakeyhtiötä. Saadakseen lainan takauksen, yrityksellä tulee olla pidemmän aikavälin kannattavan liiketoiminnan edellytykset. Rahoituksella ei voi maksaa pois aiempia lainoja. Lyhennysvapaata jo olemassa oleviin lainoihin voi hakea sähköisellä hakemuksella osoitteesta online.finnvera.fi


Pirkanmaan Yrittäjillä on jäsenilleen maksuttomat neuvontapalvelut puh. 03 251 6500. Pirkanmaan Yrittäjien ja Pirkanmaan Yrityskummien yhteinen tukipalvelu vaikeuksissa oleville yrittäjille palvelee numerossa 03 251 6513. Sivuilta löytyy kattavasti tietoa ja Yrittäjät kokoavat jatkuvasti päivittyvää korona-ohjeistusta yrittäjille. 


Voitte olla aina yhteydessä myös kaupungin elinkeinotiimiin. 

Teitä auttavat: 

 • Elinkeinopäällikkö Johanna Lamminmäki
  s.posti. johanna.lamminmaki@virrat.fi
  puh. 044 7151 444
 • Yritys- ja markkinointikoordinaattori Kaisa Vanhala
  s.posti. kaisa.vanhala@virrat.fi
  puh. 044 7151 411.

                   

 
 
 

Sivua päivitetty: 27.04.2020