Tekstikoko aA

Elinkeinot ja työllisyys

koronavirus.jpg
 
 

Korona-apua yrittäjille!

Yrittäjät, apua on saatavilla koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa! Tässä teille kootusti tietoja ja linkkejä palveluihin, joita nyt on saatavilla. 

Päivitämme sivua jatkuvasti, kun uutta tietoa saadaan!


Kustannustuen haku avautuu 7.7.2020!

Tukea voi hakea 7.7.-31.8.2020. Haun avautumista odottaessa kannattaa tarkistaa ja hoitaa nämä asiat valmiiksi:

 • Suomi.fi-valtuutuksen kautta hakemuksen voi tehdä joko nimenkirjoitusoikeudellinen tai valtuutettu. Hakijan kannattaa tarkistaa, että nimenkirjoitusasiat ovat kunnossa. Mikäli yrityksen nimenkirjoitusoikeudessa on puutteita tai korjattavaa, asian voi korjata olemalla yhteydessä Patentti- ja rekisterihallitukseen >

 • Lisäksi on syytä varmistua, että yrityksellä on puolesta tekemiseen edellytettävät toimenpiteet tehtynä Suomi.fissä. Yrityksen/yhteisön puolesta edustamiseen tarvittavat valtuutukset hoidetaan Suomi.fi-valtuudet-palvelussa. Kustannustukea haetaan valtuudella ”Yritysrahoituksen hakeminen”. Suomi.fi-valtuudet > 

 • Tuen hakeminen edellyttää, että hakijalla on Y-tunnus. Katso lisätietoja: Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä >

 • Kustannustuki voidaan maksaa vain tilille, jonka yritys on ilmoittanut Verohallinnolle. Tarkista ilmoittamasi tilinumero ja ilmoita uusi numero tarvittaessa OmaVero-sivuillasi >

 • Jos yritys haluaa käyttää tukikauden liikevaihdon laskennassa myös toukokuun myyntitietoja ja tekee ALV-ilmoituksen kuukausittain verottajalle, voi hakemuksen jättää vasta kun toukokuun ALV-ilmoitus on tehty. Tee ilmoitus mahdollisimman pian nopeuttaaksesi hakemuksesi käsittelyä.

Lisää tietoa tuesta löydät Valtionkonttorin sivulta alla olevasta osoitteesta:

https://www.valtiokonttori.fi/palvelu/yritysten-kustannustuki/#yleista-tietoa-tuesta 

Lisäksi Business Tampere, Business Finland, Pirkanmaan ELY-keskus, Finnvera, Tampereen kauppakamari ja Pirkanmaan Yrittäjät järjestävät yrityksille ilmaisen kriisirahoitusinfon, jossa keskitytään yrityksille suunnattuun kustannustukeen. Webinaari pidetään  ke 8.7.2020 klo. 10:00. Ilmoittautumiset alla olevan linkin kautta.

https://businesstampere.com/fi/?event=webinaari-kriisirahoitusinfo-yrityksille-8-7-kustannustuki Pirkanmaan kunnissa jatkuu haku yksinyrittäjien korona-avustukselle. Hakeminen edellyttää vahvaa tunnistautumista. Lisätietoja löydät tästä.


Ravitsemisyrityksille avautui tukihaku 5.6.2020. Hakemuksia voi jättää toiminnan rajoitusten hyvittämiseen 31.8.2020 saakka ja uudelleentyöllistämisen tukeen 31.10.2020 saakka.Käy katsomassa lisätietoja KEHA-keskuksen sivulta.


Yrittäjällä on oikeus Kelan maksamaan työmarkkinatukeen 31.12.2020 asti, jos päätoiminen työskentely yrityksessä on päättynyt tai tulot ovat vähentyneet koronaepidemian vuoksi. Tukea voi saada yritysmuodosta riippumatta, eikä yritystoimintaa tarvitse lopettaa. Työmarkkinatuen takautuva hakuaika on 3 kuukautta.

Lisätietoja:

- Yrittäjän työttömyysturva
- Tietopaketti koronakriisin vaikutuksista etuushakemuksiin ja etuuksien saajiin
- TE-palvelujen tiedote: Yrittäjä: Jos oikeutesi työmarkkinatukeen saa jatkoaikaa, TE-toimisto on sinuun yhteydessä


Verohallinto helpottaa  maksujärjestelyn ehtoja elokuun loppuun asti. Voit hakea maksujärjestelyä OmaVerossa.


Kauppakamarin sivulta löydät kootusti vastauksia niin työvoimaan liittyviin kysymyksiin kuin talouteen ja rahoitukseen liittyviin asioihin. Tietoa löytyy esim. työeläkemaksuihin liittyvistä helpotuksista. Sivuilla on myös osuus usein kysytyille kysymyksille. 


Finnvera suhtautuu joustavasti kaikkiin koronaviruksen aiheuttamiin rahoituksen järjestelytarpeisiin. Koronaviruksen aiheuttamassa poikkeuksellisessa tilanteessa Finnvera turvaa yritysten lisääntyneitä käyttöpääomatarpeita takaamalla 80 % lainasta ilman vakuuksia. Toiminimeä voidaan rahoittaa samalla tavalla kuin osakeyhtiötä. Saadakseen lainan takauksen, yrityksellä tulee olla pidemmän aikavälin kannattavan liiketoiminnan edellytykset. Rahoituksella ei voi maksaa pois aiempia lainoja. Lyhennysvapaata jo olemassa oleviin lainoihin voi hakea sähköisellä hakemuksella osoitteesta online.finnvera.fi


Pirkanmaan Yrittäjillä on jäsenilleen maksuttomat neuvontapalvelut puh. 03 251 6500. Pirkanmaan Yrittäjien ja Pirkanmaan Yrityskummien yhteinen tukipalvelu vaikeuksissa oleville yrittäjille palvelee numerossa 03 251 6513. Sivuilta löytyy kattavasti tietoa ja Yrittäjät kokoavat jatkuvasti päivittyvää korona-ohjeistusta yrittäjille. 


Voitte olla aina yhteydessä myös kaupungin elinkeinotiimiin. 

Teitä auttavat: 

 • Elinkeinopäällikkö Johanna Lamminmäki
  s.posti. johanna.lamminmaki@virrat.fi
  puh. 044 7151 444
 • Yritys- ja markkinointikoordinaattori Kaisa Vanhala
  s.posti. kaisa.vanhala@virrat.fi
  puh. 044 7151 411.

                   

 
 
 

Sivua päivitetty: 01.07.2020