Tekstikoko aA

Asuminen ja ympäristö

Auringonlasku järvellä
 
 
 

Vesistöhankkeet

Virtain vesistöt ovat vedenlaadultaan pääosin hyviä. Joissakin  vesistöissä on koettu vedenpinnan laskevan etenkin kesäisin liian alas,  mikä on vaikeuttanut vesistön virkistyskäyttöä. Monien  vesistökunnostushankkeiden tavoitteena onkin kesäaikaisen vedenpinnan  nostaminen.

 
Jähdyspohjan reittiWolanderinkoskien ja Enonkosken kunnostusHauhuunveden ja Uurasjärven kunnostusVermasjärven kunnostusKurjenjärven ja Joutsenjärven kunnostusYlä-Havankajärven kunnostusToisveden kunnostusVaskuunjärven kunnostus ja Koronjoen yläosan kalatalaudellinen kunnostusHavanganjärven kunnostusSeinäjärven kunnostusIso-Tarjanneveden kunnostuksen esiselvitysVIRTA-hanke


VIRTA-hanke toteuttaa virtavesien kunnostuksia ja kerää samalla tietoa kunnostustoimien vaikutuksista. Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry (KVVY) käynnistämä hanke sai jatkoa VIRTA 2-hankkeella vuosille 2022-2025, jolloin jatketaan virtavesien ja taimenkantojen hoitotyötä.  

Virtain kaupunki on sitoutunut rahoittamaan hanketta vuosittaisella omarahoitusosuudella vuosina 2022-2025.  Virtain kaupunki oli hankkeessa mukana myös vuosina 2018-2021.

KVVY:n sivut hankkeesta

Virtavesi Youtube-kanava

Ikaalisten reittiHuomisen Havanka-hanke
 
 
 

Sivua päivitetty: 04.09.2023