Tekstikoko aA

Ajankohtaista

  • alt=""
  • alt=""
  • alt=""
 
 

Ajankohtaista

24.06.2021

Yleisötilaisuuksien järjestäminen koronapandemian aikana


Yleisötilaisuuksien järjestäminen koronapandemian aikana

Voimassa olevat rajoitukset yleisötilaisuuksista löytyvät Aluehallintoviraston (AVI) sivuilta: https://avi.fi/usein-kysyttya-koronaviruksesta

Jos olet järjestämässä yleisötilaisuutta tulee järjestäjän noudattaa voimassa olevia määräyksiä ja laatia tapahtumaa koskeva hygieniasuunnitelma (Terveysturvallisuussuunnitelma), jossa huomioidaan tartuntatautilain pykälän 58 c asiat.  

Yleisötilaisuuden järjestäjänä vastaat siitä, että noudatat terveysturvallisuutta koskevia määräyksiä vallitsevan tilanteen mukaisesti. Tapahtuman koosta ja luonteesta riippuen saatat tarvita myös poliisin luvan tapahtumalle.

Kuinka laadit terveysturvallisuussuunnitelman?

  • Perehdy Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeeseen ja tartuntatautilain pykälän 58 c sisältöön.
  • Täytä tältä verkkosivulta löytyvä Terveysturvallisuussuunnitelma-lomake kokonaisuudessaan. Halutessasi voit laatia oman vapaamuotoisen suunnitelman, kunhan se sisältää samat ydinasiat kuin edellä mainittu lomake.
  • Tallenna laatimasi terveysturvallisuussuunnitelma itsellesi. Se on pyydettäessä esitettävä asiasta vastaaville viranomaisille.
  • Jos tapahtumasta on tehtävä ilmoitus poliisille, voi poliisi pyytää suunnitelman hyväksyntää tartuntataudeista vastaavalta viranomaiselta. 

Poliisin yhteystiedot tapahtumia koskevissa lupa-asioissa: turvallisuushallinto.sisa-suomi(at)poliisi.fi

Saat neuvoja suunnitelman laadintaan ja tarvittaessa hyväksynnän suunnitelmallesi Virrat-Ruovesi Yt-alueen tartuntataudeista vastaavalta lääkäriltä. Tartuntatautihoitaja osaa neuvoa tilaisuuden järjestämisessä. 

Timo Leppäharju EL
Tartuntatautilääkäri
Hallintolääkäri Virrat
timo.leppaharju@virrat.fi
puh. 044-715 1071

Tartuntatautihoitaja
Sari Mäntyharju
sari.mantyharju@virrat.fi
puh. 050 535 5284

 

Terveysturvallisuussuunnitelma-lomake (word)

 

 
 
 

Sivua päivitetty: 16.04.2024