Tekstikoko aA

Ajankohtaista

  • alt=""
  • alt=""
  • alt=""
 
 

Ajankohtaista

11.06.2021

Kuntavaalien vaalipäivän äänestys 13.6.2021


Kuntavaalien vaalipäivä lähestyy! Virallinen vaalipäivä on tulevana sunnuntaina 13.6.2021.

Vaalipäivän äänestyspaikat ovat auki vaalipäivänä klo 9-20. Virroilla on seitsemän äänestysaluetta. Keskustan alueella on kaksi äänestyspaikkaa: Liikuntahallilla (Keskusta pohjoinen) ja Kisapirtillä (Keskusta etelä). Lisäksi Vaskiveden koululla, Kurjenkylän kylätalolla, Liedenpohjan koululla, Killinkosken työväentalolla ja Kotalan kylätalolla toimivat vaalipäivän äänestyspaikat.

Vaalipäivänä äänioikeutettu saa äänestää ainoastaan hänelle äänioikeusrekisteriin merkityssä paikassa, joka on kerrottu äänestäjälle saapuneessa ilmoituskortissa. ”Mukaan äänestyspaikalle tulee ottaa kuvallinen henkilöllisyystodistus. Pelkkä kotiin tullut ilmoituskortti äänioikeudesta ei riitä”, muistuttaa keskusvaalilautakunnan sihteeri Heli Salmi.

Jos et ole varma, missä oma äänestyspaikkasi sijaitsee, voit tarkistaa asian helposti aanetyspaikat.fi-palvelussa. Anna hakuehdoksi vakinainen osoitteesi, jossa asuit 23.4.2021. Äänestyspaikkasi määräytyy tuon päivän mukana. Jos olet muuttanut Virroille tämän jälkeen, äänestät vielä aikaisemmassa kotikunnassasi.

Tartuntatautilääkärin määräämässä karanteenissa ja eristyksissä olevat eivät saa tulla vaalipaikalle sisälle. Heidän tulee soittaa ennakkoon keskusvaalilautakunnan puhelimeen
044 282 9100, jossa sovitaan tarkempi äänestysaika. Tällöin äänestys toimitetaan oman äänestysalueen pihalla. Soitathan hyvissä ajoin, että ehdit äänestämään klo 20.00 mennessä.

Muistattehan pitää äänestyspaikalla riittävät turvavälit muihin ja huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Suosittelemme, että kaikki äänestäjät käyttävät kasvomaskeja.


Lisätietoja: 
Heli Salmi, keskusvaalilautakunnan sihteeri, puh. 044 282 9100

 

 
 
 

Sivua päivitetty: 28.03.2024