Tekstikoko aA

Ajankohtaista

  • alt=""
  • alt=""
  • alt=""
 
 

Ajankohtaista

11.06.2021

Tiedote 11.6.2021: Koronaepidemia siirtynyt Pirkanmaalla perustasolle


Pirkanmaa on koronanepidemiassa siirtynyt perustasolle. Ilmaantuvuusluku viimeisen 14 vuorokauden ajalta on 21 / 100 000. Aluehallintovirasto toteaa, että koronavirusepidemia on Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien ja Punkalaitumen kunnan alueella perustasolla. Käytettävissä olevan tiedon ja asiantuntija-arvioiden pohjalta Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto katsoi, että tartuntatautilain 58 §:n mukaiselle päätökselle ei nykytilanteessa enää ole perusteita. Täten Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella ei ole enää koronasta johtuvia kokoontumisrajoituksia. Avin päätös löytyyy täältä

Yleisötapahtumista tulee kuitenkin toimittaa terveysturvallisuussuunnitelma tartuntatautilain 58 c pykälän mukaisesti hallintolääkärille Timo Leppäharjulle (etunimi.sukunimi@virrat.fi). 

Alueellinen pandemiaohjausryhmä "koronanyrkki" antoi tiistain 8.6.2021 kuntainfossa kiitosta vastuullisesta toiminnasta ja suositusten noudattamisesta. Perustasolla pysyminen edellyttää edelleen vastuullisen käyttäytymisen jatkamista, hygieniaohjeiden noudattamista sekä rokotusten ottamista. Maskisuositus ja etätyösuositus ovat myös edelleen voimassa.

Pandemiaohjausryhmä poisti myös suosituksensa aikuisten sisäliikuntarajoituksista. Aikuiset, nuoret ja lapset voivat harjoitella lajinomaisesti ilman turvaväliä sekä sisällä että ulkona. Yleisissä tiloissa on maskisuositus ja toiminnan tulee olla terveysturvallista sekä tartuntatautilain 58c -kohdan mukaista. 

Lisätietoja:
Henna Viitanen, kaupunginjohtaja, puh. 044-715 1201, sähköposti: etunimi.sukunimi@virrat.fi

 

 
 
 

Sivua päivitetty: 18.04.2024